Politiet advarer: Gør det aldrig

Det ender altid galt - og koster kassen

Udgivet

Henover weekenden er nye østjyske ofre røget i pirattaxa-fælden, og ifølge anmeldelserne er der tale om forskellige former for svindel og kriminalitet.

Natten til lørdag blev en 23-årig mand udsat for røveri, da han blev truet til at betale for benzin for lidt over 1000 kroner, da han havde taget en pirattaxa hjem fra byen, oplyser Østjyllands Politi.

Troede den var rigtig

Pirattaxaen havde angiveligt holdt blandt de andre taxaer på Vestergade i Aarhus C, hvorfor den 23-årige mand havde troet, at han havde taget en rigtig taxa.

Natten til søndag tog en 21-årig mand imod et lift fra det, han troede var en taxa, da en bil stoppede op og tilbød ham kørsel fra Kystvejen ved Havnegade i Aarhus C.

Mange tusinde kroner

 - Turen endte med at koste den 21-årige mand mange tusinde kroner, da chaufføren ved ankomststedet oplyste, at der ikke kunne betales med hverken MobilePay eller Apple Pay, og at betalingen skulle foregå via Danske Spil.

 Den 21-årige mistede desuden sin mobiltelefon, som chaufføren kørte væk fra stedet med, inden der blev overført ad flere omgange for en del tusinde kroner.

Advarer mod dem

 Østjyllands Politi efterforsker sagerne nærmere som henholdsvis røveri og tyveri og er opmærksomme på udfordringerne med pirattaxaer. 

- Vi opfordrer samtidig til, at man aldrig tager imod et lift fra pirattaxaer – og altid tjekker efter en ekstra gang, om det er en rigtig taxa, man sætter sig ind i, oplyser Østjyllands Politi.

Powered by Labrador CMS