Politiet advarer mod ny tendens

Alene onsdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi otte anmeldelser om episoder, hvor der er blevet affyret fyrværkeri tæt på - eller direkte mod personer

Citathistorie: TV2 Lorry.

Flere politikredse modtager i disse dage anmeldelser om fyrværkeri til fare for andre.

Det viser en gennemgang som TV 2 Lorry har foretaget af de seneste dages døgnrapporter fra politikredsene i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det gælder blandt andet Midt- og Vestsjællands Politi, der de seneste dage fået flere anmeldelser om, at der flere steder i politikredsen har været episoder, hvor der er blevet affyret fyrværkeri tæt på personer eller direkte rettet mod personer.

Politikredsen oplyser til TV 2 Lorry, at man alene onsdag modtog otte af denne type anmeldelser i blandt andet Greve, Køge og Solrød.

- Det er noget, vi har set de sidste par år. Når fyrværkeriet bliver sat til salg, er der nogle, der ikke forstå, hvordan det skal bruges

- Vi tager anmeldelserne seriøst og reagerer på de anmeldelser, som vi får, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Problem flere steder

Dyre Sønnicksen, der er vagtchef ved Københavns Politi, at man i år har oplevet lignende anmeldelser.

- Der bliver fyret fyrværkeri af fordelt over hele politikredsen. Enkelte bruger det – som vi så det i går – til at skyde efter for eksempel en bil. Det sker desværre rundt omkring, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi rykker ud, når vi modtager anmeldelser om det og hvis vi ser en koncentreret tendens, så laver vi en målrettet indsats, men det har vi ikke set i år. De anmeldelser, vi har fået, er spredt over hele kredsen.

Ligeledes oplyser Nordsjællands Politi torsdag til TV 2 Lorry, at man er opmærksomme på hændelserne i politikredsen.

Powered by Labrador CMS