Politiet advarer mod ny type svindel

"Falske børn" koster for tiden uskyldige ofre flere tusinde kroner, når svindlerne slår til 

Udgivet

Den seneste tid har politiet i stigende grad oplevet, at svindlere franarrer borgere penge ved at udgive sig for at være deres børn. Svindlerne skriver som børnene, der har fået ny telefon - og nyt nummer - fordi den gamle er mistet.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Sender mange beskeder

- Hej mor, jeg mistede min telefon tidligere, lyder det som regel indledningsvist, skriver politiet i pressemeddelelsen.

- Svindlerne skyder selvfølgelig mange beskeder af sted, som de ikke får noget ud af, men der er altså også en hel del, som de får overtalt til at overføre store summer. I de fleste sager, vi har set den seneste tid, er det omkring 30.000 kroner, fortæller Susanne Kiel Nielsen, der er politikommissær i Midt- og Vestjyllands Politi.

Flere end 100

Ifølge pressemeddelelsen har  Midt- og Vestjyllands Politi siden begyndelsen af 2023 og til nu haft flere end 100 sager fra forældre, der er blevet snydt. Ofrene er fordelt over hele landet.

SÅDAN SIKRER DU DIG

• Vær sikker på, at det faktisk ér din søn eller datter, du skriver med. Du kan fx forsøge selv at ringe dit barn op på det sædvanlige nummer eller insistere på, at han/hun låner en telefon og ringer dig op. 

• Godkend ikke noget med NemID/MitID, som du ikke selv sidder med. 

• Videregiv aldrig personlige oplysninger om dit NemID/MitID – heller ikke til familie og venner. 

• Hold dine personlige koder for dig selv

Powered by Labrador CMS