Politiet affyrer skud: Ni anholdt

Anmeldelse om et muligt skydevåben fik natten til mandag politiet til at rykke ud. Varselsskud blev affyret

Udgivet Opdateret

Københavns Politi har natten til mandag, 2. juledag, afgivet to varselsskud i forbindelse med en politiaktion i Københavns Nordvestkvarter.

Ingen blev ramt af skud eller kom til skade, men ved aktionen blev ni personer anholdt.

Det oplyser Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi, mandag formiddag.

Politiet var kort efter midnat rykket ud i området omkring Frimestervej til "et mistænkeligt forhold". Anmeldelsen kom klokken 00.25.

Mellem 15 og 24 år

- Vi får en anmeldelse fra en person, der har set et muligt skydevåben. Derfor kører vi til stedet. Her træffer betjentene en persongruppe, der har en adfærd, som gør, at man vælger at affyre varselsskuddene, siger Michael Andersen.

De ni personer, som blev anholdt, er mellem 15 og 24 år. Ingen af dem vil blive stillet for en dommer ved et grundlovsforhør i løbet af mandagen, men efterforskningen fortsætter.

Natten til mandag har betjente arbejdet i nærområdet ved Frimestervej.

Ingen er ramt

- Der er blevet fundet diverse knive i området, men de er ikke fundet på de anholdte. Der er ikke fundet et skydevåben, siger Michael Andersen.

Når politiet affyrer skud, bliver Den Uafhængige Politiklagemyndighed orienteret. Det er også sket i forbindelse med nattens episode.

Fordi ingen er blevet ramt eller kommet til skade, bliver der imidlertid ikke sat en efterforskning i gang af politiets håndtering.

Politiet affyrede natten til mandag varselsskud i Københavns Nordvestkvarter.
Politiet affyrede natten til mandag varselsskud i Københavns Nordvestkvarter.
Powered by Labrador CMS