Sprang ud på motorvej for at undgå tortur

Fire brødre undgår udvisning i usædvanlig voldssag. Byret frifinder dem for plan om mishandling

Udgivet Opdateret

Under en bortførelse i maj sidste år besluttede offeret at springe ud af bilen, mens den kørte med høj hastighed på Amagermotorvejen.

Den dramatiske sag er sent mandag blevet afgjort af Københavns Byret. Fire brødre og en af deres venner er blevet kendt skyldige i vold og i ulovlig tvang overfor offeret. Det oplyser en anklager ved Københavns Politi.

Straffene ligger mellem fængsel i et år og to måneder og fængsel i seks måneder.

Skulle mishandles

Men anklagemyndighedens krav om udvisning af fire af de tiltalte, der er pakistanske statsborgere, er ikke blevet efterkommet af byretten. I stedet har de fire fået en advarsel om udvisning.

I øvrigt er der ikke tilstrækkeligt med beviser for den alvorligste del af tiltalen, har retten slået fast.

Efter at være blevet pågrebet ved Royal Arena den 19. maj om aftenen skulle offeret køres til Vestskoven i Albertslund, og planen var - ifølge anklageskriftet - at udsætte ham for grov mishandling.

Sprang med 100 km/t

Hans knæ skulle brækkes, ligesom de ville voldtage ham analt med en flaske, lød påstanden blandt andet.

Dette er imidlertid ikke blevet underbygget af beviser under sagen, har domsmandsretten konkluderet. Derfor er der "kun" domfældt for, at der var planer om at udsætte offeret for yderligere vold.

Offeret undgik dog som nævnt Vestskoven. Bilens fart var oppe på cirka 100 kilometer i timen, da han vovede springet, oplyser politiet.

En hævnaktion

Forløbet strakte sig over godt 20 minutter. Det var så kortvarigt, at der ifølge byretten ikke var tale om en frihedsberøvelse i straffelovens forstand, men derimod om det, der kaldes ulovlig tvang. Det oplyser anklageren i sagen, Luca Kowenicki.

Den længste straf på et år og to måneder til en af de tiltalte skyldes, at han også er dømt for afpresning af en klassekammerat, oplyser Luca Kowenicki.

Ekstra Bladet har mandag rapporteret, at volden kan være en hævnaktion. Den ældste af brødrene skulle tidligere have været udsat for et overfald, som var styret af offerets bror, der er aktiv i et kriminelt miljø, har mediet berettet.

ULOVLIG TVANG

§ 1

I straffeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1260 af 23. oktober 2007, foretages følgende ændring:

1. I § 260 indsættes som stk. 2:

»Stk. 2. Tvinges nogen til at indgå ægteskab, kan straffen stige til fængsel indtil 4 år.«

§ 2

Loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende.

§ 3

Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig anordning sættes i kraft for Færøerne med de afvigelser, som de særlige færøske forhold tilsiger.

Kilde: Retsinformation.dk
Powered by Labrador CMS