Stikker familiemedlem ned med kniv

Politiet sigter en 28-årig kvinde, der er i familie med manden for grov vold

Udgivet Opdateret

En 28-årig kvinde er anholdt og sigtet for grov vold, efter at en 60-årig mand onsdag ved middagstid blev stukket med kniv i en lejlighed Frederikshavn.

- Vi får klokken 12.14 en anmeldelse om, at en mand er stukket med kniv, og klokken 12.17 anholder vi den mistænkte, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi Carsten Straszek.

Han fortæller, at der er "en familierelation" mellem offeret og den anholdte, men vil ikke komme nærmere ind på, hvordan de er i familie.

Ifølge det lokale medie kanalfrederikshavn.dk blev den 60-årige kørt til sygehuset i Aalborg med politieskorte.

Offers tilstand ukendt

Carsten Straszek kan sidst på eftermiddagen ikke sige noget om mandens tilstand.

- Vi sigter kvinden for vold efter straffelovens paragraf 245, og juristerne skal så afgøre, om der er grundlag for at kræve hende varetægtsfængslet i et grundlovsforhør, fortæller politikommissæren.

Straffelovens paragraf 245 handler om "legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter". 

KNIVLOV

Knivloven er del af Våbenloven, og den bestemmer, hvilke regler der gælder i forhold til at være i besiddelse eller bære knive samt hvilke knive, der er helt ulovlige. I udgangspunktet er det ulovligt at bære eller besidde knive på offentlige steder, uddannelsessteder, i ungdomsklubber og lignende, medmindre der er tale om arbejde, sport og fritidsaktiviteter som eksempelvis jagt, lystfiskeri eller spejderlejr.

Det betyder også, at det er tilladt at have en lommekniv med sig, hvis man eksempelvis skal en tur i skoven, så længe der er tale om et “anerkendelsesværdigt formål”, er det altså lovligt. Derfor må du ikke have en lommekniv med i nattelivet eller supermarkedet, da dette er formålsløst.

Kilde: Legaldesk

Carsten Straszek vil onsdag ikke sige, hvordan kvinden forholder sig til sigtelsen.

Den 28-årige kvinde stak sit 60-årige familiemedlem ned. Arkivfoto.
Den 28-årige kvinde stak sit 60-årige familiemedlem ned. Arkivfoto.
Powered by Labrador CMS