Stoppet i Kastrup med 5,5 millioner i kuffert

Ny fængsling i sag om transport af store beløb ud af lufthavnen i Kastrup

Flere personer er blevet taget for at smugle penge ud af landet. Senest var det en mand med 5,5 millioner i kufferten
Flere personer er blevet taget for at smugle penge ud af landet. Senest var det en mand med 5,5 millioner i kufferten
Udgivet Opdateret

For anden gang inden for relativ kort tid er rejsende med store millionbeløb blevet afsløret i lufthavnen i Kastrup. Begge mænd var på vej ud af Danmark.

Den nyeste sag handler om en mand, der i weekenden er blevet varetægtsfængslet i en sag om cirka 5,5 millioner i danske og svenske kroner.

Manden sigtes for groft hæleri, oplyser senioranklager Signe Egsgaard fra Københavns Politi.

Retsmødet lørdag, hvor en dommer i Københavns Byret besluttede at varetægtsfængsle den rejsende frem til slutningen af november, blev holdt bag lukkede døre. Årsagen er, at politiet vil forsøge at efterforske videre i sagen.

Mod Tyrkiet

Hvor manden, der er i 40'erne, skulle flyve hen med de mange kontanter, ønsker senioranklageren ikke at fortælle.

Destinationen kendes derimod i sagen om den næsten jævnaldrende mand, der midt i oktober ligeledes blev afsløret med en usædvanlig værdifuld bagage i lufthavnen.

Denne rejsende havde billet til Istanbul i Tyrkiet. I hans kuffert lå cirka 3,5 millioner kroner, har det tidligere været fremme.

Mistanken handler i begge tilfælde om groft hæleri. Det vil sige, at man har fat i udbyttet fra lovovertrædelser.

Paragraf 290 om hæleri

For hæleri straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder den, som uberettiget modtager eller skaffer sig eller andre del i udbytte, der er opnået ved en strafbar lovovertrædelse, og den, der uberettiget ved at skjule, opbevare, transportere, hjælpe til afhændelse eller på lignende måde efterfølgende virker til at sikre en anden udbyttet af en strafbar lovovertrædelse, medmindre forholdet er omfattet af § 290 a.

Stk. 2 Straffen kan stige til fængsel i 6 år, når hæleriet er af særligt grov beskaffenhed navnlig på grund af forbrydelsens erhvervsmæssige eller professionelle karakter eller som følge af den opnåede eller tilsigtede vinding, eller når et større antal forbrydelser er begået.

Stk. 3 Straf efter denne bestemmelse kan ikke pålægges den, som modtager udbytte til sædvanligt underhold fra familiemedlemmer eller samlever, eller den, der modtager udbytte som normalt vederlag for sædvanlige forbrugsvarer, brugsting eller tjenester.

Kilde: Elov.dk
Powered by Labrador CMS