Tidligere drabschef: -Slå koldt vand i blodet

Det er ikke bare ligetil at få en drabssag stablet på benene. Derfor er de informationer, som Discovery onsdag melder ud om drabet på Emilie Meng heller ikke nødvendigvis spektakulære, mener tidligere drabschef

Efterlysning af Emilie Meng på Nørreport Station. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Efterlysning af Emilie Meng på Nørreport Station. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der er umiddelbart ingen grund til at anklage Peter Madsen for drabet på Emilie Meng på baggrund af den pressemeddelelse, Discovery udsendte onsdag morgen. 

Her fremgik det, at den tidligere ubådsbygger Peter Madsen har tilstået drabet på en ung pige i Korsør overfor en tidligere indsat. 

Derudover fremgår det, at man under tekniske undersøgelser af Peter Madsens gamle varevogn har fundet mulige blodspor. 

Netop en hvid varevogn har været genstand for politiets interesse, siden Emilie forsvandt.

- Jeg ville som efterforskningsleder selvfølgelig få bilen undersøgt, men ud fra en pensioneret svensk teknikers udsagn vil jeg slå koldt vand i blodet, siger tidligere drabschef i  Syd- og Sønderjylland Bent Thuesen til Newsbreak.dk.

Bent Thuesen, tidligere vicepolitiinspektør og drabschef, er nu journalist og kommentator på Newsbreak.dk. Foto: Rene Lind Gammelmark
Bent Thuesen, tidligere vicepolitiinspektør og drabschef, er nu journalist og kommentator på Newsbreak.dk. Foto: Rene Lind Gammelmark

Ingen rygende pistol

Det er nemlig slet ikke sikkert, at der er tale om reelle blodspor i bilen, lyder det fra den erfarne tidligere drabschef. 

- Jeg har også i min tid rekvireret mange undersøgelser på effekter, hvor det umiddelbart så ud som blodspor, hvor det så ikke var blod.

Og hvis der så endelig var tale om blodspor, så ville det heller ikke ligefrem være en rygende pistol i sagen.

Den erfarne drabschef har haft lejlighed til at se begge afsnit, der i skrivende stund er udgivet i dokumentarserien 'Nogen ved noget om Emilie Meng' . Baseret på det, mener han ikke, at der er tale om et stort gennembrud i sagen.

Svært at dømme

Der er nemlig lang vej fra spor til domsfældelse.

- Hvis det reelt er blodspor i bilen, så skal der ikke meget materiale til en DNA-profil.
Derfra og så til at det er et bevis på, at det er Peter Madsen, der har dræbt Emilie Meng, er en meget lang vej.

For selv med disse tekniske beviser, ville det være svært at få en gerningsmand dømt, mener Bent Thuesen. 

- Jo længere tid der går – jo mindre sandsynlig er en opklaring af sagen. Hvis man nu får tilknyttet en gerningsmand til bilen eller området, så skal der fortsat skaffes dokumentation og bevis for drab, hvis nogen skal dømmes. 

Den proces kan være problematisk efter fem år. Ingen troværdige vidner kan erindre afgørende detaljer efter fem år, siger han til Newsbreak.dk.

Bent Thuesen

Bent Thuesen er 65 år og er tidligere vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Han har været ansat i politiet i sammenlagt 39 år, hvor han blandt andet har efterforsket økonomisk og personfarlig kriminalitet.

I perioden 2008-2017 var Bent Thuesen leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet. Som drabschef stod han for opklaringen af en række opsigtsvækkende drab i Syd- og Sønderjylland.

Bent Thuesen er ansat som kommentator, analytiker og journalist på Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS