To personer savnes

Der er hørt skrig fra vandet, efter to skibe er kollideret

Udgivet Opdateret

Der søges efter overlevende efter en kollision mellem to skibe i Østersøen.

Et dansk fragtskib er kæntret efter en mulig kollision nordvest for Rønne på Bornholm. Besætningens situation er ukendt, men redningsfolk leder intensivt efter to personer.

Blandt andet har Forsvaret sendt en helikopter til stedet for at lede fra luften.

- Det er sket i svensk område, så vi hjælper faktisk svenskerne. Deres helikopter kan ikke flyve i det nuværende vejr, så vi har en helikopter fra os sendt afsted, siger vagthavende ved Forsvarets Operationscenter Jesper Berthelsen.

- Vi er fløjet over området mange gange, men vi har ikke fundet andet end vraggods i vandoverfladen, siger han kort før klokken 08.30.

Danske Karin Høj
Danske Karin Høj

Det er et dansk og et engelsk fragtskib, Karin Høj og Scot Carrier, der sandsynligvis er kollideret. Meldingen tidligere på morgenen var, at det danske skib er kæntret.

Ifølge Expressen skete kollisionen klokken 03.30 mellem Ystad og Bornholm. 

- Det vil sige, at det er væltet og ligger med bunden i vejret, forklarede Steffen Lunn, vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter tidligere mandag morgen.

- Det, vi kan se fra vores radarovervågning, er, at der sandsynligvis har været en kollision mellem to mindre fragtskibe nordvest for Bornholm.

Måske stadig i skibet

Der er mulighed for, at de to savnede personer fortsat befinder sig i skibet. Derfor vil dykkere formentlig blive sat ind i arbejdet.

- Vi leder efter de to personer. Men om de ligger inde i skibet eller i vandet, ved vi ikke. Det skal vi have dykkere ud for at undersøge, siger Jesper Berthelsen.

Ifølge Expressen er der hørt skrig fra vandet. 

Der sendes helikopter afsted mod de to skibe
Der sendes helikopter afsted mod de to skibe

Også mindst ét redningsfartøj fra Bornholm deltager i eftersøgningsarbejdet.

Til det svenske medie Expressen siger talsmand for den svenske kystvagt Victor Devinder:

- Vi er indkaldt for at deltage i redningsaktionen. Der er to mand overbord, og de er ikke fundet.

Vandet er tidligt mandag cirka to grader varmt i området.

- Vejrforholdene er ikke optimale. Det blæser godt nok ikke så meget, men det er mørkt og koldt, siger Jonas Franzen, kommunikationschef ved den svenske søfartsstyrelse.

Powered by Labrador CMS