Ung kvinde forsøgt bortført i nat

Anden gang på bare en uge

Udgivet Opdateret

En ung kvinde blev i Herning natten til fredag forsøgt bortført af to mænd, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest og Herning Folkeblad.

Også i weekenden modtog politiet en anmeldelse fra en kvinde, der blev forsøgt tvunget ind i en bil.

Over for Ritzau bekræfter politiassistent Henning Præstegaard fra efterforskningsafdelingen ved lokalpolitiet i Herning, at fredagens episode ligner den tidligere meget.

Kom gående

Natten til fredag klokken 00.50 kom en 18-årig kvinde gående ad Th. Nielsens Gade i Herning.

Kvinden bor lige i nærheden og var på vej hjem.

- Mens hun går der alene, kommer der en bil kørende op ved siden af hende. Der er to mænd, der tager fat i hende og forsøger at få hende med ind i bilen, fortæller Henning Præstegaard til Ritzau.

Den unge kvinde gjorde kraftigt modstand, og det lykkedes hende at komme fri og slippe væk. Til politiet har hun fortalt, at der var tale om to mænd, som begge var mellem 25 og 30 år gamle. De var brune i huden - den ene havde fuldskæg.

Mørkt tøj

Begge var iført mørkt tøj og i omegnen af 180-185 centimeter høje. Ham med skægget bar en hue, mens den anden gik med kasket.

Gerningsbilen var en mørkeblå stationcar. Muligvis var det en Ford Mondeo eller en Ford Focus.

- Fremgangsmåden fra forleden dag og så det her er meget identisk. Derfor begynder vi selvfølgelig at kigge på, om der er en sammenhæng mellem de to sager, siger Henning Præstegaard.

Slap væk

Sagen fra weekenden udspillede sig natten til søndag på H.P. Hansens Vej i Herning.

Her blev en 22-årig kvinde antastet af to mænd i en bil, som forsøgte at få hende med.

Også hun gjorde modstand og slap væk.

Intensiv efterforskning

Henning Præstegaard fortæller, at der foregår en intensiv efterforskning, og samtidig er patruljeringen i byen også skruet i vejret.

Efterforskningsmæssigt er politiet blandt andet i gang med at sikre eventuel videoovervågning, som kan bidrage til opklaringen. Den 18-årige kvinde skal desuden afhøres igen.

I første omgang har efterforskerne sikret sig det tøj, som hun var iført. Gerningsmændene havde fat i hendes tøj, og politiets håb er, at de har efterladt biologiske spor, som kan identificere dem.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

- Det vil vi selvfølgelig få undersøgt af vores teknikere, fortæller Henning Præstegaard.

Motiv ikendt

Hvad der har været mændenes motiv til at forsøge at få de to kvinder ind i bilen, står hen i det uvisse, selv om det er nærliggende at gætte på et seksuelt motiv.

Ifølge Henning Præstegaard har gerningsmændene dog hverken sagt eller gjort noget, som kan kaste klarhed over motivet. Begge kvinder har afvist at kende gerningsmændene.

- Altså, vi kan jo godt prøve at forestille os, hvad motivet kunne være, men det er der ingen oplysninger om. Så det er ren fantasi, lyder det fra Henning Præstegaard.

Tager sagerne meget alvorligt

Ifølge politiassistenten tager politiet anmeldelserne meget alvorligt, og der er i ugens løb brugt mange ressourcer i forsøget på at finde frem til, hvilken bil der kunne være tale om. Men uden held.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, som måtte ligge inde med oplysninger, der kan bidrage til efterforskningen.

Opdateres

Powered by Labrador CMS