Vil sende Lamborghini-ejer i spjældet

Fængsel, konfiskation af Lamborghinien, frakendelse af kørekort og udvisning venter verdensberømte nordmand, hvis han bliver kendt skyldig i vanvidskørsel

Retssagen mod Shakha Ameen begynder ved Retten i Hjørring på fredag.
Retssagen mod Shakha Ameen begynder ved Retten i Hjørring på fredag.
Udgivet Opdateret

Den 31-årige nordmand, som blev knaldet for at have kørt 236 km/t i sin netop indkøbte Lamborghini, risikerer en tur bag tremmer i 20 dage efter den hæsblæsende køretur.

Retssagen mod Shakha Ameen begynder ved Retten i Hjørring på fredag. Og ifølge anklageskriftet falder der i den grad brænde ned over nordmandens syndige hoved, hvis han bliver kendt skyldig.

Anklager Morten Sønderby kræver nemlig Ameen sendt i fængsel i 20 dage. Det fremgår af anklageskriftet.

Vil konfiskere bilen

Og ikke nok med det. Den milliondyre Lamborghini kræves også konfiskeret. Den har siden oktober sidste år været beslaglagt af myndighederne.

Anklageren kræver også Shakha Ameen frakendt kørekortet i Danmark. Han står tillige til en udvisning af Danmark med et indrejseforbud.

- Jeg vil have min Lamborghini tilbage. Og jeg nægter mig skyldig i at have kørt så stærkt, som politiet hævder, siger Shakha Ameen til Newsbreak.dk.

Gik verden rundt

Shakha Ameen fastslår, at han kun kørte 150-160 km/t, da han blev målt på motorvejen, hvor hastighedsgrænsen er 130 km/t.

Historien om den uheldige nordmand gik i efteråret sidste år verden rundt. Han havde netop købt Lamborghinien i Flensborg for godt to millioner kroner og var på vej til færgen for at sejle til Norge med bilen, da han blev målt på Motorvej E39 kort før Hirtshals.

Lamborghinien er beslaglagt. Og måske bliver den konfiskeret af Retten i Hjørring på fredag.
Lamborghinien er beslaglagt. Og måske bliver den konfiskeret af Retten i Hjørring på fredag.

Målingen lød dengang på 236 km/t, men ifølge anklageskriftet har Shakha Ameen 'kun' kørt med en hastighed over 228 km/t.

- Jeg giver ikke op. Om nødvendigt til jeg sagen til EU domstolen, siger nordmanden til Newsbreak.dk.

JEG MÅ GODT KØRE I NORGE

Shaka Ameen bor i Stavanger i Norge og lever blandt andet af at sælge dyre luksusbiler.

- Selv om jeg skulle få taget mit kørekort i Danmark, så må jeg heldigvis godt køre bil i Norge, siger nordmanden til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS