Vild politijagt endte i uheld

Hverken den person som flygtede eller den person, som han kørte ind, i havde kørekort

Udgivet

Midt og Vestsjællands Politi var i weekenden ude for en af de lidt mere usædvanlige politijagter.

Jagten endte nemlig med et uheld, hvor det viste sig, at hverken den jagtede eller den person, han ramlede ind i, havde kørekort.

Vild kørsel

Dramaet begyndte, at politiet fik flere anmeldelser om en personbil, som både kørte over for rødt lys, kørte i den forkerte side af vejen og kørte rundt på fortove og cykelstier i Roskilde.

Bilen var stjålet og det lykkedes en af patruljevogne at finde bilen på en p-plads i Roskilde.

- Da politiet henvendte sig til den mandlige fører, der var alene i bilen, for at foretage en anholdelse, speedede føreren op og kørte væk fra stedet. En politibetjent måtte springe væk for at undgå at blive påkørt, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Kraftigt påvirket

Herefter fulgte en hidsig politijagt mod færdselsretningen, ind manden kørte ind i en modkørende bil.

- Politiet kunne herefter foretage anholdelse af en 40-årig mand fra Rumænien, der ud over kørsel i den stjålne bil blev sigtet for spirituskørsel, da han var kraftigt påvirket af alkohol under kørslen, beretter politiet.

Den anholdte blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation for mindre skader som følge af færdselsuheldet. 

Frakendt kørekortet

- Modparten i sammenstødet var en 48-årig mand fra Midtjylland, som også i en ambulance blev kørt til kontrol på skadestuen. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader og blev udskrevet efterfølgende. Den 48-årige modpart var frakendt kørekortet, så politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden.

Den 40-årige blev fremstillet i grundlovsforhør, som endte med, at han  blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 4. januar 2024. 

Powered by Labrador CMS