Vogtede over Lizette til fester

Lizette Risgaards krænkende adfærd har været mere end almindelig kendt af FH-direktør Michael Jacobsen, skriver 24/7

Udgivet Opdateret

CITAT HISTORIE FRA 24/7

Lizette Risgaards krænkende adfærd har været mere end almindelig kendt af FH-direktør Michael Jacobsen, der har kendt til det i en årrække.

Det bekræfter 15 kilder fra studerende til ledere anonymt over for ‘Reporterne’ på 24syv.

Flere fortæller, at de enten selv har kontaktet Michael Jacobsen om Lizette Risgaards adfærd eller har været vidende om, at andre har gjort det.

Lyttede ikke

Fælles for kilderne er, at de har oplevet en direktør, der har talt hen over hovedet på dem eller helt lukket dem ned.

Michael Jacobsen have bedt en ansat om at holde øje med Lizette Risgaard til et arrangement for at sørge for, at hun ikke “gjorde noget dumt”.
Michael Jacobsen have bedt en ansat om at holde øje med Lizette Risgaard til et arrangement for at sørge for, at hun ikke “gjorde noget dumt”.

Andre kilder fortæller om møder og samtaler, hvor Michael Jacobsen har lagt planer for, hvordan Lizette Risgaards opførsel skulle håndteres internt og eksternt.

Hold øje med hende

Blandt andet skulle Michael Jacobsen have bedt en ansat om at holde øje med Lizette Risgaard til et arrangement for at sørge for, at hun ikke “gjorde noget dumt”.

Lizette Risgaard trak sig 30. april 2023 fra posten som formand i FH. Samtidig er direktør Michael Jacobsen blevet hjemsendt, mens advokatundersøgelsen står på.

I forbindelse med hjemsendelsen udtalte fungerende formand Morten Skov Christiansen, at:
“Hjemsendelsen skal ikke ses som en kritik af Michael Jacobsen, men sker udelukkende for at sikre troværdige rammer om undersøgelsen og forebygge eventuel inhabilitet.”

Grund til kritik

Men der er grund til kritik. Det mener formand for HK, Anja C. Jensen. Hun er ked af at høre om Michael Jacobsens kendskab til Risgaards upassende adfærd.

“Det er bestemt kritisabelt, hvis han har kendt til det her i det omfang. Jeg håber, at de mennesker, I har talt med, vil henvende sig til advokatundersøgelsen. Det er blandt andet det her, som undersøgelsen skal være med til at kaste lys over,” siger Anja C. Jensen.

Dansk Skuespillerforbund, som også er en del af FH, kalder det et gigantisk svigt.

Bør gå af

“Det er ny information mig, og hvis det er rigtigt, så er det et gigantisk svigt. Hvis det står til troende, så vil jeg mene, at Michael Jacobsen skal gå af,” siger Benjamin Boe Rasmussen, der er formand for Dansk Skuespillerforbund.

Sagen mod Lizette Risgaard startede, da Ekstra Bladet og Berlingske bragte en række anonyme vidnesbyrd fra unge mænd, der på forskellig vis var blevet krænket af den tidligere formand for FH Lizette Risgaard.

Er tavs

Michael Jacobsen har ikke svaret på 24syvs henvendelser. FH har ikke selv ønsket at deltage og svare på, hvor meget den tilbageværende ledelse har vidst.

Fungerende formand Morten Skov Christiansen og næstformand Nanna Højlund har tidligere bekræftet, at de kender til en episode om krænkende adfærd fra 2021.

Powered by Labrador CMS