32-årig accepterer fængsel

32-årig mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng, har frivilligt forlænget sin varetægtsfængsling

Udgivet Opdateret

Den 32-årige mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng samt bortførelse og voldtægt af en 13-årig pige fra Vestsjælland, har igen frivilligt forlænget sin varetægtsfængsling med fire uger.

Det oplyser anklager i sagen Susanne Bluhm til Ritzau torsdag.

Han har siddet bag tremmer siden april, hvor han blev anholdt.

Sigtet for drab og bortførelse

Manden er sigtet for at have bortført, voldtaget og dræbt 17-årige Emilie Meng i 2016 og efterfølgende at have smidt hendes lig i en sø ved Borup på Midtsjælland.

Derudover er han sigtet for i november 2022 at have forsøgt at bortføre og voldtage en 15-årig pige ved en efterskole i Sorø og for at have kidnappet og voldtaget en 13-årig pige i april 2023.

Den 32-årig blev efter anholdelsen og efterforskning af den 13-årige piges forsvinden også mistænkt og sigtet for drabet på 17-årige Emilie Meng.

13-årig førte til manden

Det var sagen om den 13-årige, der førte til anholdelse af den 32-årige mand.

I forbindelse med anholdelsen blev den 13-årige fundet i live - politiet frygtede, at hun var blevet dræbt.

I forlængelse af anholdelsen i april foretog politiet en efterforskning af andre sager, og det førte til, at manden også blev sigtet i sagen fra Sorø.

Betyder ikke han erkender

Varetægtsfængsling foregår på den måde, at retten hver fjerde uge - eller oftere - skal vurdere, om der fortsat er grundlag for at fortsætte frihedsberøvelsen.

Der er intet usædvanligt i, at sigtede fra tid til anden frivilligt lader deres varetægtsfængsling forlænge.

Beslutningen er ikke nødvendigvis et udtryk for, at en mistænkt har kapituleret, eller at vedkommende har ændret sit syn på sagen.

Nægter sig skyldig

Manden nægter sig skyldig i forbindelse med Emilie Meng-sagen og sagen fra Sorø.

I sagen om kidnapning af den 13-årige pige erkendte han allerede i grundlovsforhøret i april sig delvist skyldig.

Den 32-årige er beskyttet af et navneforbud, som blev nedlagt ved det første retsmøde i Næstved i april.

Overblik over Emilie Meng-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

* 20. juni: Nyt spor i Emilie Meng-sagen. Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 – eller en bil, der ligner den.

* 4. oktober: Politiet efterlyser nye vidner med en rekonstruktion efter offentliggørelsen af, at et vidne muligvis har set drabsmanden ved Regnemarks Bakker, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

* Den 26. april kom det frem, at den 32-årig mand fra en tidligere bortførelsessag var sigtet for drabet på den 17-årige Emilie Meng.

Kilder: Ritzau, Newsbreak.dk og tv2.dk.

Powered by Labrador CMS