Skød ham to gange i hovedet

27-årig mand er tiltalt for drabsforsøg på 29-årig, der blev skudt i hovedet, men siger, han skød i nødværge

Udgivet Opdateret

Det var kulminationen på en længerevarende konflikt mellem to gamle venner, da en nu 29-årig mand i november sidste år blev skudt tre gange - herunder to gange i hovedet - i Kastrup.

En 27-årig mand er tiltalt for drabsforsøg i sagen, der tirsdag blev taget hul på i Københavns Byrets retssal 41, hvor alle tilhørerpladser var besat.

Han erkendte

Den 27-årige erkender at have skudt den 29-årige, som overlevede, men det skete ifølge den 27-årige i nødværge for at forsvare ham selv og hans familie. 

Det bliver derfor retssagens omdrejningspunkt, om den 27-årige skød for at dræbe, og om han gjorde det i selvforsvar.

Københavns Byret behandler sagen om skudepisoden i Kastrup sidste år. (Arkivfoto).

De to mænd havde været tætte venner i mange år, men op til skudepisoden, som fandt sted på parkeringspladsen foran et lejlighedskompleks på Gammel Kirkevej i Kastrup, hvor den tiltalte boede, var venskabet kørt helt af sporet.

Var jaloux

Den 27-årige ved ikke helt hvorfor. Hans bedste bud er, at den 29-årige var jaloux over, at den 27-årige havde fået kone og børn, og at den 29-årige var ked af blandt andet at have mistet mange venner.

Den 29-årige, der sidder i kørestol og har klap for det ene øje på grund af skudepisoden, forklarede tirsdag, at konflikten mellem de to blandt andet bundede i, at den 27-årige var begyndt at være sammen med personer, som den 29-årige ikke var på talefod med, og at det derfra var eskaleret.

Mange trusler

Op til skudepisoden havde den 27-årige fået adskillige truende beskeder fra den 29-årige, der blandt andet havde skrevet, at han ville være "pakket og klar" og "have noget i lommen" næste gang de så hinanden, og at de ville "ses i Valhal".

Den 27-årige havde derfor anskaffet sig en pistol, og da den 29-årige ved 17.30-tiden 8. november sidste år dukkede op ude foran den 27-åriges lejlighed og - ifølge den 27-årige - stod med hånden i lommen, troede den 27-årige, at den 29-årige ville skyde ind i lejligheden, hvor den 27-åriges kone og børn befandt sig.

Ringede selv

Men det var ikke tilfældet, sagde den 29-årige tirsdag. Han var mødt op for at få redt trådene ud og lægge låg på konflikten. Han havde slet ikke noget våben på sig, forklarer han. Det har politiet heller ikke fundet.

Den 27-årige blev anholdt umiddelbart efter skudepisoden. Det var ham selv, der ringede til alarmcentralen. Opkaldet blev tirsdag afspillet i retten.

Der er afsat fire dage til at afvikle retssagen, der føres som en nævningesag. 

Powered by Labrador CMS