To er anholdt i sagen

To mænd i 20'erne er mistænkt for at stå bag en eksplosion ved et klubhus tilhørende Hells Angels i København

Udgivet Opdateret

En 20-årig og en 28-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at stå bag en eksplosion ved Hells Angels' klubhus på Svanevej i København.

Det skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

Eksplosionen fandt sted tidligt om morgenen den 9. september.

I konflikt med hinanden

De to bliver tirsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg, hvor anklagemyndigheden vil begære dem varetægtsfængslet.

Den 28-årige mand er dansk statsborger og har med politiets ord tilknytning til en af de grupperinger, som er i konflikt med hinanden.

Varetægtsfængslet

Ifølge politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er der en konflikt mellem rockerklubben Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia (LTF).

Hvem er Loyal To Familia?

Her kan du læse mere om banden:

  • Loyal to Familia (LTF) blev stiftet i 2012 i København som en udløber af den tidligere Blågårds Plads-banden.
  • Loyal To Familia spillede en stor rolle i bandekonflikten i København, der resulterede i adskillige skudepisoder forskellige steder i hovedstadsområdet.
  • Banden består primært af indvandrere, men også af etniske danskere. Den har afdelinger flere steder i landet.
  • Adskillige LTF-medlemmer afsoner i disse år fængselsstraffe eller sidder varetægtsfængslet for personfarlig kriminalitet.

Kilder: Ritzau, politiet og Fængselsforbundet.

Den 20-årige mand er svensk statsborger. Han sidder varetægtsfængslet i Danmark i forbindelse med en svensk sag, skriver politiet.

Bevidst handling

Allerede umiddelbart efter eksplosionen oplyste politiet, at det betragtede eksplosionen som bevidst og som en del af den igangværende bandekonflikt.

Eksplosionen er en af flere voldsomme hændelser, som politiet betragter som en del af bandekonflikten.

Politiet knytter også drabet på en 30-årig mand på Christiania i slutningen af august til konflikten. Ifølge flere medier havde den 30-årige tilknytning til Hells Angels.

Powered by Labrador CMS