Voldtager tiårig datter

Retten i Herning har idømt en 41-årig mand fire år og seks måneders fængsel for voldtægt af biologisk datter

Udgivet Opdateret

En 41-årig mand idømmes fire år og seks måneders fængsel for blandt andet at have voldtaget sin biologiske datter, da hun var mellem ni og ti år gammel.

Det skriver Retten i Herning i en pressemeddelelse.

Han dømmes desuden for forsøg på voldtægt, andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse af datteren.

Betroede sig til pædagog

Datteren betroede sig den 12. august 2021 til en pædagog og fortalte, at hun havde været udsat for seksuelle krænkelser af sin far.

Manden nægtede sig skyldig.

Retten lagde vægt på datterens detaljerede og meget troværdige forklaring, der var afgivet på video.

Fuldbyrdet samleje

Minimum én gang har den 41-årige haft fuldbyrdet samleje med datteren, mens hun var påvirket af det smertestillende middel tramadol. 

Hun var derfor ude af stand til at modsætte sig, har retten vurderet.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Manden var også tiltalt for at være i besiddelse af børnepornografisk materiale, hvilket retten har frifundet ham for, da forholdet var forældet.

125.000 i erstatning

Retten har ikke fundet, at der var årsag til at pålægge ham forbud mod at modtage besøg af eller bo med børn under 18 år.

Manden blev dømt til at betale 125.000 kroner til datteren for tort.

Manden besluttede at anke dommen.

Powered by Labrador CMS