DMI: Nu går vejret helt agurk – det bliver….

De kommende dage byder på vejr af den slags, man skal huske at nyde i oktober.

Udgivet Opdateret

Hvor mandag byder på overskyet vejr og endda regn i det nordjyske, er der noget helt andet på programmet for de kommende dage, nærmere bestemt flotte, flotte efterårstemperaturer.

Onsdag, torsdag, fredag og lørdag kommer til at byde på både varme og solskin. Temperaturen kan nå op på 20 graders varme i løbet af ugen, og lørdag kan temperaturen faktisk runde 22 grader.

Vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Henning Gisselø, fortæller Newsbreak.dk, at der er tale om en vaskeægte (uofficiel) omgang indian summer.

– Det er en varmeperiode efter, at sommeren definitivt er forbi, en korvarig periode efter, at vi har fået det første efteårsvejr, siger Henning Gisselø.

Man skal dog nyde de flotte temperaturer, mens vi har dem. For nok får vi en uge med overvejende varme temperaturer og en snert af sommer, men varmegraderne topper lørdag, og så går det ned ad bakke igen.

– Søndag ser det ud til, at vi får småregn i i hvert fald Jylland, siger Henning Gisselø.

De flotte temperaturer skyldes, at vi får vind og vejr fra østeuropa, hvor et højtryk er ved at bygge sig op.

11.48

Solouheld

Chaufføren er ved bevidsthed

Der vil blive kortvarigt lukket, mens

Han er kørt af vejen

Med det følger altså tørt og klart vejr, op til 13 graders varme om natten og altså over 20 graders varme i dagtimerne.

Om den særlige efterårssommer holder ved efter ugens udgang, det er ikke til at spå om, så det er meda t nyde det, mens det varer.

Powered by Labrador CMS