Dansk maleri solgt for millioner

Flere museer bød med tirsdag aften, da der var auktion

Flere danske malerier var under hammeren hos Bruun Rasmussen tirsdag aften. Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Flere danske malerier var under hammeren hos Bruun Rasmussen tirsdag aften.
Udgivet Opdateret

Den internationalt berømte danske kunstner Vilhelm Hammershøi døde i 1916, men hans værker er fortsat meget populære.

Auktionshuset Bruun Rasmussen skriver i en pressemeddelelse, at værket "Interiør med kunstigt lys. To tændte lys på et bord," der blev malet i 1904, tirsdag aften blev solgt for 2,8 millioner kroner på auktion. Det er i øvrigt noget mere end vurderingen, der lød på 1-1,5 millioner kroner.

- Endnu engang fik vi bekræftet, at Hammershøi er én af vores absolut mest efterspurgte kunstnere, siger Julie Arendse Voss, leder af afdelingen for ældre kunst, i pressemeddelelsen.

- Det dunkle maleri med de to lange, slanke stearinlys repræsenterer nogle af Hammershøis mest centrale temaer såsom melankoli, det gådefulde og ensomhed, siger Julie Arendse Voss.

Flere var under hammeren

Det var ikke kun Hammershøi, der var på auktion tirsdag aften, og Bruun Rasmussen skriver, at flere danske og udenlandske museer bød med, da Louvre, Davids Samling, Ribe Kunstmuseum og Nationalmuseet i Stockholm sikrede sig nye værker til deres respektive samlinger.

Bruun Rasmussen skriver, at Kunstmuseet Davids Samling i København købte Martinus Rørbyes værk ”Scene af det offentlige liv i Orienten” fra omkring 1838 for omkring 1.000.000 kroner.

Louvre, det franske kunstmuseum, der har hjemme i Prais, købte maleriet Et Partie Træer ved Charlottenlund, efter Naturen” af Fritz Petzholdt fra 1827.

Ribe Kunstmuseum var også blandt køberne på auktionen. De købte “Sommerdag på Enø. En mark med modent korn i forgrunden” fra 1913 for 800.000 kr., malet af L.A. Ring.

- Vi er altid stolte, når museer køber værker på vores auktioner. Det vidner om, at vi som auktionshus har værker af meget høj kvalitet, siger Julie Arendse Voss i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS