80 procent af ægtepar på kontanthjælp er indvandrere og efterkommere

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Antallet af ægtepar på kontanthjælp er steget markant i de seneste år, og især gruppen af indvandrere og efterkommere er stærkt overrepræsenteret. Det viser nye tal, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge svar fra nu tidligere beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Beskæftigelsesudvalg var i alt 6.084 ægtepar i juni på kontanthjælp.

80 procent af dem var ægtepar, hvor begge var indvandrere eller efterkommere af indvandrere.

Politisk ordfører for Venstre Inger Støjberg (V) kalder tallene for »en katastrofe«.

»Det var en gigantisk fejl af regeringen at rive kontanthjælpsloftet ned. Det er fuldstændig utopisk, at én i et indvandrerægtepar kan få et job til 35.000 kroner om måneden, så de får en gevinst ud af at arbejde,« siger hun ifølge Jyllands-Posten.

Flere borgerlige partier ønsker at genindføre et loft over kontanthjælpen for at bremse udviklingen. Også den såkaldte 225-timersregel ønskes genindført, så det kræves, at man hvert år skal arbejde mindst 225 timer for at modtage kontanthjælp.

Inger Støjberg vil endnu ikke sige, om Venstre også bakker op om en genindførelse af den såkaldte starthjælp.

Formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg og socialordfører for Socialdemokraterne Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser over for avisen, at den stigende andel af indvandrere og efterkommere blandt ægtepar på kontanthjælp skyldes afskaffelsen af de såkaldte fattigdomsydelser.

Hun mener, at løsningen er mere uddannelse.

Powered by Labrador CMS