- Jeg skal finde smugkroen

For at falde til et sted må du lukke munden og lytte, lyder det fra skuespiller Bodil Jørgensen, der er aktuel i den nye komedie "Meter i sekundet"

Udgivet Opdateret

Vil du vinde de lokales kærlighed, skal du give dem en forlomme i køen til kassen.

Det gør Bodil Jørgensen i hvert fald altid, når hun handler i Brugsen i Ulstrup på Røsnæs, hvor hun og familien har sommerhus.

- Nogle gange er der nogle, der siger: "Ej, du skal først". Og så kan vi stå lidt og sludre om det, fortæller den 61-årige skuespiller.

Om du er feriegæst eller tilflytter, så kræver det en indsats at blive en del af fællesskabet i de små samfund ude på landet.

Spiller dagplejemor

Det tema udfolder Stine Pilgaards roman "Meter i sekundet", som nu er blevet til en spillefilm med Hella Joof i instruktørstolen og blandt andre Bodil Jørgensen på rollelisten.

Hun spiller dagplejemoren Maj-Britt, der bor i den vestjyske landsby Velling omgivet af snurrende møllevinger og Vesterhavet brusende bag horisonten.

Hovedpersonen, Marie, er ny på de kanter og kæmper med at falde til. Især hendes ukontrollerbare talestrøm skaber udfordringer, når den flyder ud over den rolige Maj-Britt.

- Marie har det sådan, at alt, der kommer ind i hovedet på hende, også kommer ud af munden. Hvor det jo er lige omvendt derude på landet, siger Bodil Jørgensen.

Brug ørerne

Hvis du skal blive en del af et nyt sted, bør du bruge ørerne mere end mundtøjet, mener hun.

- I første omgang skal man lytte til andre end sig selv. Der ligger en kæmpe øvelse i det. Det handler også om at lytte til naturen, så den får lov til at fylde.

Det gør Bodil Jørgensen selv, når hun er på Røsnæs.

- Jeg kan gå nogle ture deroppe, som jeg ikke kan andre steder. Jeg møder ikke et øje, for der er langt imellem menneskene, og det kan også noget, siger hun og fortsætter:

Stabler kulturdag på benene

- Så får man et forhold til havet, træerne og vinden og alt det der, som jeg holder mere og mere af. Og så er det rart, at jeg ikke behøver at spejle mig i nogle andre hele tiden.

For at komme nærmere de andre halvøbeboere er hun gået i gang med at stable en kulturdag på benene, der begynder i kirken og bevæger sig over i forsamlingshuset med musik og mad.

- Jeg glæder mig til, at mødes dér og have de der snakke: "Nå, det er dig, der bor dér" og sådan, lyder det fra skuespilleren.

Men det stopper ikke med kulturdagen.

Skal finde smugkroen

- Mit næste store projekt er at finde smugkroen og gå ind der. Det er der, at alle får alt at vide om udstykninger og brænde, der bliver stjålet.

Bodil Jørgensen tror godt, hun ved, hvor smugkroen er, men:

- Der bliver nok lidt stille, når jeg kommer ind, så jeg skal lige tage mig mod til.

Bodil Jørgensen

Født 3. marts 1961

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1990

Under optagelserne til en film faldt hun af en traktor og blev alvorligt kvæstet.

Hun har medvirket i en lang række film og tv-serier.

Uvalgte film: 'Kun en pige', 'Klinkevals', 'De grønne slagtere', 'Hævnen', 'Hvidsten Gruppen', 'Den skaldede frisør', 'Mænd og høns' og 'Hvor kragerne vender'.

Udvalgte tv-serier: 'Strisser på Samsø', 'Langt fra Las Vegas', 'Krøniken', 'Lærkevej', 'Badehotellet' og 'Minkavlerne'. 

Kilde: Wikipedia

"Meter i sekundet" kan ses i biograferne netop nu.

I filmen 'Meter i sekundet' spiller Bodil Jørgensen dagplejemoren Maj-Britt. Karakteren er baseret på en virkelig dagplejemor, der hedder Maj-Britt. Og hun havde faktisk ønsket, at Bodil Jørgensen skulle spille hende. (Arkivfoto).
I filmen "Meter i sekundet" spiller Bodil Jørgensen dagplejemoren Maj-Britt. Karakteren er baseret på en virkelig dagplejemor, der hedder Maj-Britt. Og hun havde faktisk ønsket, at Bodil Jørgensen skulle spille hende. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS