Ny dom for lejemord til 'Tiger King'

Joe Exotic har fået skåret ét år af sin dom på 22 år. Han er dømt for at have forsøgt at få rival dræbt

Joe Exotic blev et kendt ansigt blandt mange, da han i marts tonede frem på skærmen i Netflix-serien 'Tiger King'. (Arkivfoto)
Joe Exotic blev et kendt ansigt blandt mange, da han i marts tonede frem på skærmen i Netflix-serien "Tiger King". (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den tidligere tigerpark-ejer Joe Exotic, der er bedst kendt fra Netflix-serien "Tiger King", har fået skåret et enkelt år af sin fængselsdom på 22 år.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

En føderal domstol i den amerikanske by Oklahoma City har fredag således givet Joe Exotic 21 års fængsel i sagen, hvor han er dømt for at have forsøgt at hyre to mænd til at dræbe en anden tigerpark-ejer, Carole Baskin.

De to rivaler er begge en del af "Tiger King"-serien på Netflix.

Skåret af dommen

Joe Exotic havde håbet på at få skåret et godt stykke af sin dom, da han har indledt et behandlingsforløb mod prostatakræft.

- Lad mig venligst ikke dø i fængslet, mens jeg bare venter på en chance for at kunne gå fri, sagde Joe Exotic i forbindelse med fredagens retssag.

58-årige Joe Exotic hedder i virkeligheden Joseph Maldonado-Passage.

Mange stiftede bekendtskab med ham, da serien "Tiger King" udkom i marts 2020. Serien har den excentriske Joe Exotic i hovedrollen som ejer af en tigerpark cirka 100 kilometer syd for Oklahoma City.

Dømt for lejemord

Et af seriens helt store omdrejningspunkter er striden mellem Joe Exotic og Carole Baskin. Sidstnævnte, som Exotic altså er dømt for at prøve at få slået ihjel, beskylder blandt andet Joe Exotic for at mishandle tigerne.

Carole Baskin var til stede i forbindelse med den seneste retssag mod Joe Exotic. Hun sagde, at hun stadig frygter Joe Exotic.

- Han har stadig meget intense, dårlige tanker om mig, sagde hun.

Joe Exotic nægter fortsat at have forsøgt at få slået Carole Baskin ihjel.

Foruden det forsøgte lejemord er Joe Exotic blandt andet dømt for at have slået fem tigere ihjel og for at handle med tigerunger.

I november sidste år udkom anden sæson af "Tiger King". Her spiller Joe Exotic en mindre rolle, og sæsonen fik generelt ringe anmeldelser.

Vil løslades

I november bekendtgjorde Exotic, han ville løslades.

I et Instagram-opslaget, som Tiger-kongen skrev i fængslet, skriver han, at han ikke har brug for medlidenhed.

"Jeg er sikker på, at Carole har sin egen fest nu", lyder det.

Vil løslades

Joe Exotic afviser stadig at have planlagt et snigmord på Carole Baskin, og han beder følgerne om at være hans stemme.

"Jeg har brug for, at verden er min stemme for min løsladelse. De har bevis for, at jeg ikke gjorde det her, og der er ingen grund til, at statsadvokaten trækker det her i langdrag, så jeg kan komme hjem og få behandling og nyde den sidste tid, jeg har tilbage, med mine nærmeste", skrev han.

Powered by Labrador CMS