Ramt af sygdom: -Jeg var mere død end levende

Sidste år lå musikeren Juncker på intensiv med Corona og svævede mellem liv og død. Nu stiller han op i Dansk Melodi Grad Prix med sangen "Kommet for at blive"

Den 46-årige musiker Christian Juncker finder stor musikalsk inspiration i britiske rockbands som The Cure og The Smiths. Det fortæller han på et pressemøde op til det forestående melodigrandprix. (PR)
Den 46-årige musiker Christian Juncker finder stor musikalsk inspiration i britiske rockbands som The Cure og The Smiths. Det fortæller han på et pressemøde op til det forestående melodigrandprix. (PR)
Udgivet Opdateret

Musikeren Christian Juncker var i slutningen af 2020 indlagt på intensivafdelingen med coronavirus.

Han kæmpede sig igennem sygdomsforløbet, og til marts står han på scenen til Dansk Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Jeg har ikke noget at miste. Jeg har været tæt på at miste noget meget større, fortæller han på et pressemøde forud for det forestående melodigrandprix.

Her går han på scenen med sangen "Kommet for at blive".

Nummeret handler om at sige ja til livet. Og det er i den grad noget musikeren, der blandt andet står bag ørehængeren "Mogens og Karen", kan relatere til.

Hårdt ramt af corona

Da han var indlagt på intensivafdelingen - hårdt medtaget af den smitsomme sygdom - var han i tvivl om, hvorvidt han ville komme hjem igen, fortalte han siden i et interview med TV 2.

- Jeg har set livets skyggeside fra en hospitalsseng og har været mere død end levende, uddyber han på pressemødet forud for melodigrandprixet.

"Kommet for at blive" har været undervejs i 20 år. Og den var egentlig ikke tiltænkt melodigrandprixet.

Nummeret har rumsteret i hans bevidsthed i to årtier og begyndte egentlig som en hyldestsang til musikerens store idol Robert Smith - forsangeren i det britiske rockband The Cure.

Frygter ikke at spille

At han nu stiller op med den i melodigrandprix, forklarer han simpelt med:

- Hvorfor ikke?

Og selv om hans børn synes, at han er pinlig - som altid - er han ikke bange for at optræde i dette års melodigrandprix.

- Jeg er en etableret artist, og jeg har prøvet nogle ting. Så jeg frygter ikke at spille nogen steder, lyder det fra Christian Juncker.

Powered by Labrador CMS