Tager en tur i manegen

Tommy Kenter akkompagnerer Søren Østergaard i arenaen, når Zirkus Nemo drager på turné til foråret

Tommy Kenter og Søren Østergaard har kendt hinanden siden ungdommen. I 1986 stod de begge på de skrå brædder på Betty Nansen Teatret til opførelsen af forestillingen 'En Skærsommernatsdrøm'. (Pressefoto).
Tommy Kenter og Søren Østergaard har kendt hinanden siden ungdommen. I 1986 stod de begge på de skrå brædder på Betty Nansen Teatret til opførelsen af forestillingen "En Skærsommernatsdrøm". (Pressefoto).
Udgivet Opdateret

Når Zirkus Nemos sorte og røde turnébus den 9. april vanen tro parkerer på Langelinie i Horsens til premieren på sæsonens forestillinger, der bærer titlen "Ud i universet", bliver det med Tommy Kenter om bord.

- Jeg har altid haft lyst til at have Tommy med i Zirkus Nemo - ikke mindst på grund af hans store poesi og klovnen i ham.

- Jeg glæder mig til en sommer i manegen med min gamle ven, siger cirkusdirektør Søren Østergaard i en pressemeddelelse.

De to skuespillere kender hinanden fra teaterscenen, hvor de har været sammen på de skrå brædder i blandt andet "En Skærsommernatsdrøm". 

Nu mødes de igen i scenelyset - denne gang i cirkusmanegen.

Flere kendisser

Cirkusset har været gæstet af flere kendte ansigter gennem tiden. 

Heriblandt Peter Frödin, Michel Castenholt og Anne Sofie Espersen.

- Jeg er kommet i Zirkus Nemo, siden det startede. Først fordi jeg kendte Søren og senere, fordi man jo bliver bidt af det, siger Tommy Kenter i pressemeddelelsen.

Zirkus Nemo er kendt for masser af spilopper og gøgl. Her ses Søren Østergaard som 'Smadremanden'. (Pressefoto).
Zirkus Nemo er kendt for masser af spilopper og gøgl. Her ses Søren Østergaard som "Smadremanden". (Pressefoto).

Den 71-årige skuespiller fortæller videre, at han ofte har tænkt, at det var godt, man ikke selv stod i manegen. Men nu har han alligevel fået mod på at være en del af cirkusshowet.

- Da Søren sidste år spurgte mig, om jeg ville være med, tænkte jeg, at det skal jeg prøve, inden jeg dør, siger Tommy Kenter i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg kender Søren rigtigt godt og holder utroligt meget af ham, så jeg stoler på, at han nok skal guide mig trygt igennem.

Ene-ejer siden 2007

I 1999 kunne man for første gang træde ind bag teltdugen til Zirkus Nemo. 

Dengang var cirkusset en fælles satsning mellem Anders Lund Madsen og den nu 64-årige skuespiller Søren Østergaard. 

Siden 2007 har Søren Østergaard været eneejer.

"Smadremanden"

I 1999 åbnede forestillingen med en Puch Maxi i en dødsdrom. 

Siden har det kendte voksencirkus stået på lidt af hvert. 

Man har blandt andet kunnet opleve "Smadremanden", "Målermanden" og Tom McEwan stige op ad en tartelet iført hønsekostume.

Zirkus Nemo har premiere den 9. april. Traditionen tro foregår premieren på Langelinie i Horsens.

Powered by Labrador CMS