10 elever smidt hjem fra gymnasiet: Vanvittigt fødselsdagsritual endte i voldssag

Et bizart fødselsdagsritual er tilsyneladende grunden til, at en elev på Roskilde Katedralskole er blevet udsat for vold, og 10 andre er hjemsendt. Det skriver sn.dk og DAGBLADET Roskilde.

Et ritual med fødselsdagstæsk gik helt galt. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Ifølge DAGBLADET Roskildes oplysninger handler det om, at en elev fik »fødselsdagstæsk« på sin 16 års fødselsdag den 9. november.
Det skete ved, at 10 andre elever fik lov at tæve ham i 16 sekunder, men det udviklede sig formentlig mere alvorligt, end fødselsdagsbarnet havde forestillet sig.

Skolens rektor, Claus Niller, har kun oplyst, at der har været en voldsepisode, som er blevet filmet og delt på sociale medier.

Han kan ikke udtale sig om, hvad der er sket, men han har set optagelsen.

– Vi har set, hvad vi har set, og vi tager på det kraftigste afstand fra det. Det skal ikke ske på Roskilde Katedralskole, siger rektoren til sn.dk.

Voldsepisoden er meldt til politiet, og Roskilde Katedralskole har hjemsendt de 10 elever, mens en af de i første omgang 11 hjemsendte nu er frikendt.

Skolen har stillet de 10 hjemsendte sanktioner i udsigt i form af midlertidig eller permanent bortvisning. Det kan de nu reagere på i en høringsperiode, der i første omgang varer fem dage og kan blive forlænget op til 14 dage.

Gymnasiets sanktioner er uafhængige af, hvad politiet finder frem til. Midt- og Vestjællands Politi bekræfter, at de har modtaget en skriftlig anmeldelse og er ved at undersøge forholdene, men der er endnu ikke taget stilling til, hvad de 10 anmeldte elever kan forvente sig fra politiets side.

Kilde: SN.dk og DAGBLADET Roskilde

Powered by Labrador CMS