10 grader varm fløde koster restaurant bøde

Fødevarestyrelsen var på besøg. Det blev ikke billigt for restauranten.

Det varme køleskab kostede en bøde. Genrefoto/Grafik: Arkiv/Fødevarestyrelsen.
Offentliggjort Sidst opdateret

Hos Kolding Sushi Hus på Haderslevvej i Kolding må man i den kommende tid leve med, at der synligt for spisestedets kunder hænger en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen med en sur smiley hængende øverst.

Fødevarestyrelsen besøgte restauranten 22. maj 2019, og i den forbindelse målte man temperaturen i et køleskab, restauranten havde stående, opbevarende fløde, sødmælk, mascarpone og smør. Sådanne fødevarer må ikke opbevares ved temperaturer over fem graders varme, men luften i køleskab blev alligevel mål til at være 12.5 grader varmt.

Man målte også en liter fløde, der stod i køleskabet, og her kunne man konstatere, at temperaturen var på 10.4 grader. Virksomhedens kommentar på dagen var, at køleskabet var blevet tjekket dagen før, i forbindelse med indkøb af varer.

Newsbreak.dk har siden været i kontakt med restauranten og er blevet informeret om, at køleskabet var i stykker, da Fødevarestyrelsen besøgte stedet. Man har siden investeret i et nyt køleskab til mælkeprodukter, men der er alligevel blevet udstedt en bøde på 5000 kroner til restauranten for forseelsen.

Ingen andre anmærkninger

Hvad produktionen af sushi angår, havde Fødevarestyrelsen ikke noget at udsætte på restaurantens indsats. Der var intet at bemærke ved rengøring af stedets inventar, af stedets køkkener eller af stedets lager.

Alligevel må restauranten altså præsentere stedets kunder for en sur smiley til næste gang, Fødevarestyrelsen har været forbi for at undersøge, om det nye køleskab er bedre til at holde mælkeprodukterne på den korrekte temperatur.

Powered by Labrador CMS