13-årig dreng opdigtede voldsomt overfald: Derfor løj han

En 13-årig dreng opdigtede en historie om et røverisk overfald - han havde mistet sin mobiltelefon.

En 13-årig dreng havde mistet sin mobiltelefon og opdigtede derfor et røverisk overfald, der skulle være sket her foran MacDonalds i Ringsted. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

En 13-årig dreng fra Store-Merløse har i dag over for politiet erkendt, at der var tale om en falsk anmeldelse, da han onsdag middag anmeldte et røverisk overfald samme morgen på Klosterpark Alle i Ringsted.

Politiet genafhørte i dag fredag drengen omkring hændelsesforløbet, da det undrede sig over, at videooptagelser fra Outlet-centret i Ringsted intet viste omkring det, som drengen angiveligt skulle have været udsat for. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Han havde forinden oplyst, at skulle være blevet skubbet og væltet omkuld af tre mænd, der gennemsøgte hans tøj og skoletaske for at lede efter noget værdifuldt. De tre mænd var kommet til stedet i en bil.

Drengen havde onsdag morgen taget den forkerte bus, og endte derfor i Ringsted, hvor han opdagede, at hans mobiltelefon var tabt / forsvundet.

Da han kom retur til Store-Merløse, kontaktede han sin familie og opdigtede historien om det røveriske overfald som årsag til, at mobiltelefonen var væk.

Det fik Midt- og Vestsjællands Politi til at efterlyse de tre mænd, som drengen havde beskrevet endog meget detaljeret, ligesom han også tidligere forklarede, at mændene gav ham en lussing, inden de kørte fra stedet.

Forældrene til den 13-årige dreng er orienteret om den falske anmeldelse, som den 13-årige ikke kan straffes for, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Politiet anser hermed sagen for ”opklaret” og foretager ikke yderligere efterforskning i anledning af anmeldelsen.

Drengens mobiltelefon er dog senere blevet fundet i Store-Merløse og er afleveret retur til ham.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få yderligere oplysninger om sagen.

Powered by Labrador CMS