13-årige Emma lokket i nøgenfælde af falsk model-agent

Danske piger helt ned i 13 års-alderen lokkes med model-kontrakter og store beløb til at smide tøjet på nettet.

Udgivet Opdateret

“Du skal gøre præcis som modellen på billedet. Tager hun trøjen af, skal du også.”

Sådan forsøgte en falsk modelagent at lokke kun 13-årige Emma til at smide tøjet foran et webcam, mens hun var alene på sit værelse.

Og Emma er ikke den eneste unge pige, som den falske agent har prøvet at få til at vise sin nøgne krop frem – med løfter om model-kontrakter med kendte mode-magasiner.

Flere unge piger i den midtjyske by Brande er i de seneste par dage blevet kontaktet af en falsk modelscout, der udgiver sig for at komme fra det anerkendte bureau Scoop Models og på den måde lokke piger helt ned i 13 års-alderen til at smide tøjet.

Det kan Newsbreak.dk nu afsløre.

– Vi har modtaget to anmeldelser af samme karakter. Vi prøver selvfølgelig at finde ud af, hvem der står bag, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning til Newsbreak.dk.

Præstelundskolen i Brande har lige som politiet modtaget to separate henvendelser om en lokkende henvendelse fra den falske modelagent. Ifølge Newsbreak.dks oplysninger er der dog tale om mange flere tilfælde, der dog ikke er anmeldt.

Garanteret mindsteløn på 5000 kroner

Fremgangsmåden er simpel. De unge piger bliver kontaktet via Facebook af en “pige”, der kalder sig Sofie Danielle Teilgaard. Hun påstår at være castingagent for det anerkendte Scoop Models beliggende i København.

Der fra lokkes pigerne til at melde sig til et påstået castingprogram via tale- og webcamtjenesten Skype. Her bliver pigerne udfrittet om svar på brystmål, og om de er villige til at overskride grænser for at blive model – til en garanteret mindsteløn på 5000 kroner i timen og løfter om kontrakter med kendte magasiner som Vogue og Vi Unge.

Men det hele er fup, og en af de ramte er den kun 13-årige Emma. Newsbreak.dk har talt med den unge piges mor Charlotte Clausen.

– I starten, da Emma fortalte mig, at hun skulle til modelcasting tænkte jeg, at det umuligt kunne være rigtigt, men jeg lod hende jo gøre det, for hun skal også have lov at være selvstændig, fortæller hun til Newsbreak.dk.

“Faldt over din profil”

Kontakten starter ved, at en ukendt person ved navn Sofie Danielle Teilgaard henvender sig til pigerne på Facebook med ordlyd á la “Jeg hedder Sofie og er scout for Scoop Models. Faldt over din profil her på facebook :-). Vi søger i øjeblikket modeller i alderen 14-18 år. [….]. Du har en fantastisk udstråling at dømme ud fra dine billeder så hvis du er interesseret [….], så accepter min vendeanmodning så kan vi lige skrives ved. :-)”

Det fremgår af en besked, som Newsbreak.dk er i besiddelse af. Sofie Danielle Teilgaards profil på Facebook er hemmelig, og hun fremgår heller ikke i navneregistre. Ej heller er hun ansat ved Scoop Models, bekræfter bureauet.

Unge piger er lette ofre, og derfor er det også nemt at lokke pigerne videre til det såkaldte “castingmodul”, som det påstås findes. Her bliver pigerne bedt om at sidde uforstyrrede – bag en lukket dør – og svare på spørgsmål om dem selv, mens de poserer.

13-årige Emma stod på et tidspunkt og dansede foran kameraet og løftede op i sin bluse, da Charlotte alligevel sneg sig til at kigge ind ad nøglehullet.

– Da tænkte jeg alligevel, at det var for besynderligt, så jeg gik ind – uden man kunne se mig på skærmen – og så forsvandt forbindelsen til castingen pludselig. Den blev afbrudt, siger Charlotte Clausen.

Nogle af “spørgsmålene” lyder:

“Husk altid at nogle gange skal man gøre hvad man ikke selv føler rigtigt”. Sådan formuleres det såkaldte niveau fem, hvor pigernes forhandlingsevne skal testes.

Gør som modellen: Tag trøjen af

En del af castingproceduren går ud på, at man skal agere præcis som en model, der bliver vist billeder af under den falske skype-casting. Et konkret eksempel er beskeden:

“Du skal gøre præcis som modellen på billedet. Tager hun trøjen af, skal du også”

Emma nåede aldrig så vidt som at tage sit tøj af, men oplevelsen har alligevel sat sine spor. Ikke mindst hos moderen, der nu vil advare alle unge piger om det ubehagelige forhold.

– Jeg er da bekymret for, om det er blevet optaget, og der så sidder nogle og kigger på optagelserne på en eller anden klam hjemmeside, siger Charlotte Clausen, der har meldt hændelsen til politiet.

Kendt fænomen – i udlandet

Newsbreak.dks research viser, at der ikke er tale om et nyt fænomen. I udlandet er det en kendt fremgangsmetode for at lokke piger til at smide kludene foran et webcam, der måske – måske ikke – optager pigerne.

Vi har opdaget flere tilfælde af dette. Sågar med en næsten identisk fremgangsmåde som den, vi har beskrevet i artiklen.

Den australske hjemmeside Aussie Elite advarer også om de såkaldte “Skype Model Scams” og skriver, at det er utænkeligt, at modelbureauer benytter Skype til castings.

Newsbreak.dk har indtil videre forgæves forsøgt at opnå kontakt med den person, der udgiver sig for at være modelagent og lokke pigerne til at smide tøjet.

Powered by Labrador CMS