15-årig frifundet for at fyre romerlys efter politiet

En 15-årig dreng blev onsdag frifundet for at have beskudt politiet med romerlys.

Udgivet Opdateret

Som det fremgår af døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev en 15-årig dreng fra Slagelse anholdt nytårsnat klokken 1.08, efter at han havde skudt et femskudsromerlys af efter en politibil, hvor der sad to betjente. Det skete på Byskov Alle i Slagelse, og den 15-årige blev sigtet for vold mod politiet og løsladt klokken 2.40 efter afhøring, står der i rapporten.

Den 15-årige havde yderligere seks femskudsromerlys på sig, og de blev beslaglagt. De sociale myndigheder blev i den forbindelse underrettet om sagen.

Onsdag var den 15-årige så i Retten i Næstved.

“Retten mente ikke, at der var grundlag for at dømme drengen efter straffelovens §119, der går på vold og trusler om vold »mod nogen, det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste”, skriver sn.dk.

Derfor blev den 15-årige frifundet.

Mange tilfælde nytårsnat

I det hele taget var der i overgangen mellem 2017 og 2018 flere tilfælde, hvor politi og brandvæsen blev beskudt med fyrværkeri. 

– Det er nu ikke noget nyt sådan en nytårsaften, sagde Carsten Reenberg, vagtchef ved Københavns Politi, dengang til Newsbreak.dk.

Syv tilfælde hos Hovedstadens Beredskab

– Vi har i hvert fald syv tilfælde, hvor der er skudt mod brandfolk, fortalte Kristian Næsted, operationschef ved Hovedstadens Beredskab, til Newsbreak.dk.

Også i Østjylland var der flere episoder med fyrværkeri mod brandfolk.

– Vi har haft i alt syv episoder, sagde Lasse Clemensen, indsatsleder i Østjyllands Brandvæsen, til Newsbreak.dk.

De syv tilfælde blev til gengældt holdt i to områder; Gellerup og Rosenhøj.

– Der blev skudt mod og to gange i Gellerup og altså en håndfuld gange i Rosenhøj, sagde indsatslederen.

Flere tilfælde på Sjælland

I Slagelse Kommune er Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i tre tilfælde blev angrebet.

– Det er sket, når vi er kommet til områder på grund af andre anmeldelser. Når vi så er kommet derud, så er der nogle, der vil lave ballade, sagde Ole Hald, vagthavende ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Han tilføjede dengang, at politiet kort efter midnat stadig var til stede ved Byskovvej i Slagelse og der var anholdt to personer. Det er altså de to, der blev omtalt i døgnrapporten.

På den københavnske vestegn har politiet i flere tilfælde været tilkaldt i forbindelse med tilsvarende ugerninger.

– Vi har været ude og assistere brandvæsenet tre gange i henholdsvis Albertslund, Hvidovre og Taastrup. Det har alle tre gange været i gang med noget slukningsarbejde, og så har der været nogle store drenge, som har skudt fyrværkeri efter dem, sagde vagtchef Lars Guldborg nytårsmorgen.

Tilbage til døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

At den 15-årige kort efter klokken 01 blev både anholdt og sigtet, havde tilsyneladende ikke den store effekt.

“Igen tirsdag fik politiet en anmeldelse om, at der blev fyret fyrværkeri af på Byskov Alle. Politiet fandt klokken 1.10 frem til tre drenge – den 15-årige, der var blevet anholdt natten forinden – som sammen med en 15-årig og en 16-årig dreng havde fyret flere raketter af. De blev alle tre sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven”, står der i samme døgnrapport.

Powered by Labrador CMS