16-årig blev efterladt hjælpeløs og døde: Ung mand er anholdt

Dødsfald får politiet til at advare om risiko for, at der er farlige stoffer i omløb i Dianalund og Sorø.

Mdma er ecstasy. Bogstaverne mdma er en forkortelse for den kemiske betegnelse 3,4-methylendioxy-N-methylamfetamin. Arkivfoto.
Mdma er ecstasy. Bogstaverne mdma er en forkortelse for den kemiske betegnelse 3,4-methylendioxy-N-methylamfetamin. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

En ung mand fra Dianalund er blevet anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med et dødsfald natten til lørdag, hvor en 16-årig døde efter at have indtaget mdma.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det er en 18-årig mand, der er blevet anholdt. Han sigtes for uagtsomt manddrab og for overdragelse af stoffet til den afdøde.

Ifølge politiet har den 18-årige efterladt den afdøde i hjælpeløs tilstand.

Hidtil har det været uvist, hvilket stof den 16-årige indtog.

Men Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser i en pressemeddelelse, at den 16-årige døde efter at have indtaget stoffet mdma.

Drengen havde indtaget stoffet i Dianalund, og der blev slået alarm, da han ikke var til at komme i kontakt med, som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet.

Han blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, men hans liv stod ikke til at redde.

Farlige stoffer i omløb

Den tragiske episode får politiet til at advare om, at der kan være farlige stoffer i omløb i området omkring Dianalund og Sorø.

Tilbage i februar døde 15-årige Adam Buk fra Haslev efter at have indtaget stoffet mdma, der er også kendt under navnet ecstasy.

I den forbindelse valgte politiet at anholde flere personer, og det førte til to retssager om uagtsomt manddrab.

I den første sag blev en 17-årig dreng frifundet for at have solgt det stærke mdma til en mellemmand – også en 17-årig dreng – som videresolgte det til den 15-årige Adam Buk og hans kammerat.

Siden blev mellemmanden dømt for uagtsomt manddrab. Dommen lød på et halvt års fængsel. Straffen skal dog ikke afsones, hvis mellemmanden i stedet udfører 120 timers samfundstjeneste.

Powered by Labrador CMS