1.600 studiepladser til udlændinge nedlægges

Mange udenlandske studerende forlader Danmark inden for to år efter endt uddannelse, viser en analyse. Uddannelsesminister Søren Pind (V) vil begrænse antallet.

Uddannelsens og forskningsminister Søren Pind. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Regeringen vil i år nedlægge hver fjerde studieplads på de engelsksprogede uddannelser – svarende til 1.600 pladser. Det skriver Jyllands-Posten.

Det sker, fordi der er for mange udlændinge, som tager en uddannelse i Danmark og derefter rejser ud af landet igen uden at komme i arbejde. Det er dyrt for statskassen. Dels får de uddannelsen gratis, og dels får mange af dem SU fra den danske stat, mens de læser.

»Vi bliver nødt til at lade uddannelsestilbuddet afspejle den realitet, at vi ikke kan uddanne så mange mennesker fra Europa, som bare kommer, får en uddannelse og rejser hjem igen bagefter. Det har aldrig været meningen med det danske uddannelsessystem,« siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

Han vil derfor lukke færre ind på erhvervsakademier og professionshøjskoler, hvor mange forlader landet efter studiet. Ifølge en ny analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet er blot hver femte nyuddannede herfra i arbejde i Danmark to år efter, at de har færdiggjort studiet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS