18-årig død efter jagt-tur

En 15-årig dreng måtte efterlade den unge mand for at hente hjælp.

Udgivet Opdateret

Hvad der skulle have været en hyggelig jagttur mellem to venner endte desværre på allertragiske vis. Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

De to venner, på 15 og 18 år, skulle lørdag på rypejagt i området nær Qeqertarsuatsiaat (Fiskenæsset) mellem Nuuk og Paamiut.

De to unge mænd sejlede først tilbage mod bygden efter mørkets frembrud i en lånt jolle.  Omkring fire til fem kilometer fra Qeqertarsuatsiaat stødte jollen pludselig mod et landstykke i mørket. Den 18-årige røg ved påsejlingen ud af jollen. Ifølge den 15-årige dreng landede den 18-årige på et stykke land.

Kunne ikke få ham ombord

Den 15-årige kunne ikke ved egen hjælp løfte den 18-årige ombord på den havarerede jolle. Der var ingen mobilforbindelse på stedet, og den 15-årige kunne ikke få tændt VHF-radioen.

Den 15-årige valgte derfor at sejle til bygden efter hjælp i jollen, som der var blevet slået et større hul i ved påsejlingen. Da den 15-årige dreng og borgere fra bygden kom tilbage til hændelsesstedet, befandt den 18-årige sig nu i vandet og var bevidstløs.

Stærkt nedkølet

Han blev transporteret til Qeqertarsuatsiaats sygeplejestation, hvor man konstaterede, at han var stærkt nedkølet og bland andet også havde læsioner i hovedet.

Kort tid efter afgik den 18-årige ved døden.

Politiet i Sermersooq er stadig i gang med at få klarlagt de nærmere omstændigheder omkring hændelsen.

Powered by Labrador CMS