2017 sætter kedelig vejr-rekord: Kan du gætte hvilken?

Har du et bud på, hvor varm (eller kold), den var? Eller hvornår den faldt? Få svaret her.

Udgivet Opdateret

Hvornår var det den varmeste dag i 2017?

Og hvor høj var temperaturen den varmeste dag i 2017?

Vi kan indledningsvis afsløre, at året 2017 satte en noget kedelig vejrrekord: Nemlig med den laveste maksimumstemperatur for et kalenderår, DMI nogensinde har målt, skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, på sin hjemmeside.

I galleriet over artiklen kan du se en top 10, eller en bund 10, om man vil, over de laveste sommertemperaturer, siden DMI begyndte at måle.

Det fortæller seniorklimatolog John Cappelen.

– Den højeste temperatur, vi målte på noget tidspunkt i 2017, var blot 26,8°C. 26,8°C er den laveste maksimumtemperatur vi har set for et kalenderår, siden vi begyndte målingerne i 1874, siger han.

Oplagt vil det så være, at den ene dag, hvor det trods alt blev nogenlunde vejr, så var midt på sommeren,

Men nej: Temperaturen blev nemlig registreret den 27. maj nær Holstebro.

Koldere om sommeren

I løbet af sommermånederne juni, juli og august steg termometeret blot til 26,6°C som det højeste.

Det kan umiddelbart virke som noget usædvanligt, at et forår har en højere maksimumtemperatur end den efterfølgende sommer, men det er faktisk sket hele otte gange tidligere i danske vejrhistorie, senest i 1993.

Så helt ualmindeligt er det altså ikke.

Klik i galleriet – kan du huske en kold sommer eller to?

Så kan du sammenligne med den varmeste dag i 2017.

Varmeste dag i 2017 var kold

– Med den laveste maksimumtemperatur nogensinde målt sætter 2017 Danmarks måske kedeligste vejrrekord i et generelt kedeligt vejrår, siger John Cappelen.

– Vi har fået få solskinstimer – de færreste i mange år – og rigtig meget regn. Og ligesom det ikke har været ordentligt varmt på noget tidspunkt, så har det faktisk heller ikke være rigtigt koldt. Temperaturmæssigt ender 2017 faktisk omkring gennemsnittet for de seneste ti år og noget varmere end et år gjorde tilbage i den såkaldte normalperiode fra 1961-1990, uddyber klimatologen.

 

Powered by Labrador CMS