3F sætter lup på rekruttering af arbejdskraft

Newspaq
Udgivet Opdateret

Landbruget bruger i stor stil arbejdskraft fra Østeuropa. Men forsøger arbejdsgiverne overhovedet at finde danske ansatte?

Fagforbundet 3F har sat gang i en undersøgelse for at besvare netop dét spørgsmål. Det fortæller forhandlingssekretær hos 3F, Vagn Henriksen til DR Midt & Vest:

– Vi mener, at de gør for lidt for at rekruttere dansk arbejdskraft. De vil hellere rekruttere udenlandsk arbejdskraft til at komme og udføre arbejdet, siger han.

Pelscenter Vestjylland ved Lemvig er én af de virksomheder, der stort set kun bruger østeuropæisk arbejdskraft til det praktiske arbejde. På centret pelser de for tiden mink fra kl. 5 om morgenen til midnat. Hver dag bliver der kørt 25.000 døde mink til pelseriet.

Ifølge bestyrelsesformand Bent Kloster er det næsten umuligt at skaffe dansk arbejdskraft til det hårde, beskidte arbejde: – Vi kan ikke skaffe danskere, der kan yde den indsats, siger han til DR Midt & Vest.

Men den påstand køber Vagn Henriksen fra 3F ikke. Han finder det kritisabelt, at minkindustrien bruger udenlandske arbejdere til jobs, som efter hans mening lige så godt kunne gå til ledige danskere:

– Der er ledige danskere, der gerne vil arbejde inden for minkbranchen. Også i forhold til det hårde arbejde som det er at pelse. Men man har tradition for slet ikke at søge dansk arbejdskraft. Stillingerne bliver simpelthen ikke slået op, siger han til DR Midt & Vest.

Powered by Labrador CMS