40-årig sportsdirektør død efter hjertestop

Ineos-sportsdirektør og tidligere professionel cykelrytter Nicolas Portal er død i en alder af 40 år.

Nicolas Portal jubler her over en etapesejr i Critérium du Dauphiné Libéré i 2004. Det var hans eneste sejr som professionel cykelrytter. Foto: Robert Pratta/Reuters
Udgivet Opdateret

En tragedie har ramt cykelholdet Team Ineos.

Sportsdirektør Nicolas Portal er tirsdag død af et hjertestop. Det skriver L’Equipe og Gazzetta Dello Sport. Han blev 40 år gammel.

Artiklen fortsætter under videoen

Team Ineos bekræfter også dødsfaldet. På Twitter skriver holdet, at det skete pludselig tirsdag eftermiddag i hans hjem i Andorra.

– Vi er alle ramt af sorg over denne forfærdelige nyhed, og vi vil bede alle om at respektere familiens privatliv på dette vanskelige tidspunkt, skriver holdet.

Hjerteproblemer stoppede karriere

Franskmanden havde en fortid som professionel cykelrytter, men på grund af hjerteproblemer måtte han indstille sin aktive karriere for ti år siden.

Han forblev dog i cykelsportens verden, da han sæsonen efter sit karrierestop tiltrådte som sportsdirektør hos Team Sky, der siden har skiftet navn til Team Ineos.

Selv om Portal var den yngste sportsdirektør i Tour de France-feltet i 2013, var han med til at orkestrere Chris Froomes samlede sejr i løbet. Siden har han også været med til at føre Geraint Thomas og Egan Bernal helt tops på Tour-podiet.

Powered by Labrador CMS