68 elever smittet på højskole

Smittetallet er fortsat i vejret på Gerlev Idrætshøjskole.

Smitten spredte sig fra en elev, der ikke vidste, at vedkommende var smittet. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hele 68 elever fra Gerlev Idrætshøjskole er nu konstateret smittet med coronavirus.

Det skriver Sjællandske.

De triste tal havde højskolens forstander, Tania Dethlefsen, set komme, siger hun til Sjællandske:

– Det er desværre helt som forventet, og nu er 30 af de smittede her på skolen. Det er 15 internationale og 15 danske elever. For de internationale elever kan det være svært at finde et sted at isolere sig, og de danske elever kan have familie, der er i risikogruppe, forklarer forstanderen.

Elever gik i sauna

Smitten er ifølge forstanderen sket, ved at en elev har besøgt sin familie, som har været smittet uden dog at have symptomer. Efterfølgende har den pågældende bragt smitten til skolen.

Højskolen følger som andre højskoler og efterskoler sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har inddelt eleverne i små “familiegrupper” for at undgå smittespredning.

Her gælder afstandskravet ikke, men elever i de enkelte familiegrupper skal holde afstand til hinanden, siger forstanderen.

– Og så er det, at han (den smittede, red.) og en masse andre elever vælger at bryde retningslinjer og går i sauna sammen med andre elever på tværs af flere forskellige familiegrupper

– Det må vi desværre konstatere. Det er dybt beklageligt og meget alvorligt, siger hun til Berlingske.

Ingen af de smittede elever er meget syge, men flere har hovedpine og ondt i halsen, mens andre overhovedet ikke har symptomer.

Powered by Labrador CMS