94-årig oldemor færdig med universitet med et snit på 12

Hun havde holdt en 54-årig pause for at tage sig af sine børn, men nu har hun endelig fået sin drøm om uddannelse opfyldt.

94-årige Amy Craton er både mor, bedstemor og oldemor. Og nu er hun også universitets uddannet.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Det var en livslang drøm for 94-årige Amy Craton at færdiggøre sin uddannelse på universitet. Nu er den drøm blevet til virkelighed.

94-årige Amy fra Honolulu på Hawaii har nemlig lige bestået universitetet. Og som om det ikke var nok, er hun også kommet ud med et snit på 12. Det skriver Hawaii News Now.

Stoppede uddannelse for sine børn

Der blev holdt en kæmpe overaskelsesfest for oldemoren, der nu har fået en bachelor i kreativ skrivning og engelsk. Hun tog uddannelsen online fra Southern New Hampshire University.

Hun startede på universitet i 1962, men tog en pause for at passe sine fire børn. Pausen endte med at vare hele 54 år, men heldigvis var Amy stålfast på at få en uddannelse, uanset hvor gammel hun ville blive, inden det lykkes. Alderen vil heller ikke stoppe hende fra at læse videre. Det skriver 6ABC.

– Det føles godt at være færdig med den del af mit liv, fortæller hun og fortsætter:

– Men jeg føler, at jeg stadig har et stykke endnu. Jeg har mere at lære.

Amys gode råd

For Amy er langt fra færdig med studielivet. Lige nu er hun i gang med sin kandidat i kreativ skrivning og engelsk. Hendes drøm er at skrive en børnebog en dag.

Amy sidder nu i en kørestol og har svært ved at høre, derfor valgte hun at studere online. For hende er det aldrig for sent at lære noget nyt, og hun har da også et godt råd til andre.

– Du er nødt til at leve. Du bliver nødt til at lære så længe du kan, siger hun og fortsætter:

– Tag på universitetet, tag på universitetet. Lad være med at være bange for det.

Powered by Labrador CMS