Aalborg Zoo overtager drift af spisesteder

Forpagter Katerina Komselis overrækker her nøglen til Skovbakken til Zoos direktør Henrik Vesterskov Johansen. Foto: Aalborg Zoo.
Udgivet Opdateret

Aalborg Zoos spisesteder har gennem de sidste mange år været forpagtet bort, men nu overtager haven selv driften af disse, en udvikling man de senere år også har set i andre danske zoologiske haver.

Aalborg Zoos spisesteder har gennem de sidste mange år været forpagtet bort, men nu overtager haven selv driften af disse, en udvikling man de senere år også har set i andre danske zoologiske haver.

Aftalen med den nuværende forpagter Katerina Komselis løb frem til 31. december i år, men Katerina Komselis og Aalborg Zoo er blevet enige om en overtagelse fra på mandag. Overtagelsen vil være uden betydning for allerede bookede arrangementer der gennemføres som oprindeligt aftalt.

– Vi har været glad for samarbejdet med vores nuværende forpagter, men vi har et stort behov for bedre at kunne integrere spisedelen i den samlede zoo oplevelse og det kan vi bedst gøre hvis vi selv står for det. Vi sælger helhedsoplevelser, hvor alt fra dyreanlæg, omgivelser, mad og souvenirs skal gå op i en større enhed og det sikrer vi bedst på denne måde, siger Aalborg Zoos direktør Henrik Johansen, som også nævner et øget fokus på afholdelse af større arrangementer og selskaber.

Overtagelsen af havens spisesteder skal ses i lyset af Zoos Masterplanen ”Aalborg Zoo 2030”, hvor der er lagt op til en meget høj grad af tematisering og hvor autentisk mad bliver en meget central del af oplevelsen.

Første del af masterplanene blev realiseret i 2014, hvor det lykkedes at åbne et stort nyt aktivitetsområde, med legeplads, grillområde og en stor scene hvorfra der. bl.a kan opleves en præsentation af trænede dyr.

Næste projekt i Masterplanen bliver ”Nordland”, som kommer til at præsentere flere nordiske dyr, som blandt andet ulv, polarræv og rensdyr og et madsted med autentisk nordisk inspireret mad.

Powered by Labrador CMS