Aarhus droppet til Royal Run

Kronprins Frederiks løbefest Royal Run slår ikke vejen forbi det aarhusianske i år.

Udgivet Opdateret

Der er endnu engang blevet offentliggjort, hvor Royal Run i 2020 lægger vejen forbi.

Hvor en by som Odense igen har fundet vej på listen, så er der også en ny dreng i klassen i form af Sønderborg. Herudover er Aalborg og København også at finde på listen, men i manges øjne glimter en bys fravær måske større end alt andet.

Der er nemlig ikke blevet plads til Smilets By, Aarhus, i 2020-udgaven af Royal Run, der bliver afholdt den 1. juni. Kronprinsen starter dagen i Sønderborg, hvorefter turen går til Aalborg, så Odense og afslutningsvist København. Men hvad med Aarhus?

Aarhus havde i 2019 17.262 tilmeldte deltager til det store motionsløb. Men der er ikke blevet fundet plads til Aarhus i planlægningen af næste års løb. Newsbreak.dk har forsøgt at få fat i både Aarhus 1900, der stod for afholdelsen af løbet i Aarhus til en kommentar, men også Bevæg dig for livet som er organisationen, der står bag Royal Run. Dette har ikke været muligt.

Herudover har Newsbreak.dk forsøgt at indhente en kommentar for direktør i Dansk Atletikforbund Jakob Larsen, der er talsmand for Royal Run, men han er ikke vendt tilbage.  Dog har han udtalt sig til avisen BT omkring sagen.

– Vi ville gerne have Odense med i år, og så skulle skulle vi have Sønderborg med, så det er mere et spørgsmål om, hvad der kunne lade sig gøre, forklarer han til BT og siger, at Aalborg blev valgt, fordi det nordlige Danmark også skulle have et løb.

Derudover pointerer han overfor BT, at der ikke er tale om et decideret fravalg af Aarhus.

Kongehuset har ingen indflydelse

Det royale løb blev jo lavet i forbindelse med fejringen af kronprins Frederiks fødselsdag nummer 50. Derfor var Aarhus også blandt byerne, hvor det blev afholdt.

Og Aarhus er en by, hvor kronprins Frederik har brugt meget tid gennem årerne – både på Marselisborg Slot, men også da han læste statskundskab på universitetet i Aarhus.

– Det er fantastisk at se så mange mennesker her i Aarhus, smilets by. Husk også at løbe over målstregen med et smil, uanset hvor ondt det gør, lød det smågrinende Kronprinsen kort før, det første startskud lød i 2019-udgaven til Stiften.

Kronprinsen har også tidligere talt om sin kærlighed til Aarhus.

– Jeg følte mig meget fri i Aarhus. Byen var gæstfri og åben, og alle tog utrolig godt imod mig. Jeg fik meget fred for de store pligter, der følger med at være tronarving, og tiden var meget fri og sorgløs, skriver Stiften.

Men i år er byen valgt fra. Kongehuset har ingen indflydelse på, hvilke byer der bliver valgt til ruten, men har blot ytret et ønske om, at løbet når rundt i hele Danmark, oplyser Jakob Larsen til BT.

Kongehuset kommunikationsafdeling oplyser, at det ikke er muligt at få en kommentar fra kronprinsen til sagen.

Powered by Labrador CMS