Absurd: Butikker skal have tyvens underskrift

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

– Skriv venligst under her. Sådan er hverdagen i butikker, hvis de har snuppet en butikstyv. Politiet har ikke ressourcer til at rykke ud.

I Aarhus må butikker kigge langt efter politiet, hvis de har snuppet en butikstyv. Det kan Stiften i dag berette om.

Årsagen er, at politiet ikke har ressourcer til at rykke ud for at optage rapport om en butikstyv. I stedet skal butikker selv printe en servicedeklaration ud fra politiets hjemmeside.

I servicedeklarationen står der, at butikstyveri skal anmeldes skriftligt på en blanket til det lokale politi med alle detaljer om tid, sted, butik, vidner og mistænkte med videre. Og bedst vil være, hvis butikken lige kan få tyven til at skrive under.

Politidirektør fra Østjyllands Politi, Jørgen Ilum, er glad for at være i en efterspurgt branche. Han forklarer, at politiet kun har de ansatte der nu engang er – og så må ressourcerne bruges bedst muligt:

– Hvis en butiksejer har tilbageholdt en tyv, og der ikke er røveri i luften, vil vi henvise til anmeldelsesblanketten. For det giver ikke megen mening, at vi skal tage ud til butikken for at optage en rapport, som butikken selv kan udfylde. Og tyven vil alligevel blive løsladt, efter der er optaget rapport, hvorefter han modtager en bøde. Det er det lovgrundlag, vi arbejder efter, siger politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi til Stiften.dk.

Powered by Labrador CMS