Advarer bilister: Her går det galt

Kraftige snebyger har kurs mod Danmark. Derfor bør bilister være ekstra opmærksomme i trafikken i dag, lyder det fra forsikringsselskabet Topdanmark, der giver en række råd til bilisterne

Fredag ventes Danmark at blive ramt af udbredt snefald, og det får forsikringsselskabet Topdanmark til at advare danskerne om påkørsler bagfra.

Sådan skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse. 

Ramt bagfra

Topdanmark opfordrer bilister til at være særligt opmærksomme på denne type uheld, fordi forsikringsselskabet kan konstatere, at selskabets kunder i høj grad blev ramt af påkørsler bagfra i sidste måned, hvor snevejret for alvor ramte Danmark.

Voksede markant

- Vi kan se i vores tal, at antallet af påkørsler bagfra voksede markant i januar sammenlignet med samme periode året før. Det skyldes uden tvivl det voldsomme snevejr, og derfor opfordrer vi danskerne til at være særligt opmærksomme fredag, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

De våde og glatte veje resulterede i, at Topdanmarks kunder rapporterede mere end tusind påkørsler bagfra i januar i år. Det svarer til mere end en fordobling sammenlignet med januar 2023.

Store mængder sne

Det høje antal påkørsler bagfra i januar 2024 kom på et tidspunkt, hvor der faldt store mængder sne i Danmark, og det ventes der til dels også at gøre fredag.

Den samlede snemængde kan ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) komme op på 5–15 cm og i den centrale del af Jylland lokalt op til 20 cm.

Danmark kan blive ramt af et kraftigt snevejr fredag, og derfor bør man være opmærksom som bilist. PR-foto.

Vind oveni

Udover sne kommer vinden også til at spille en rolle i løbet af fredagen, og det kan således føles som snestormslignende tilstande i store dele af landet.

Skadedirektør i Topdanmark, Rasmus Ruby-Johansen, peger på, at bilisterne kan gøre flere ting selv for at undgå at komme galt afsted på vejene:

Kør i god tid

- Tag hjemmefra i god tid, så du undgår at køre afsted samtidig med alle andre, og så bør du holde afstand og køre forsigtigt. Og har man ikke vinterdæk på bilen, bør man lade bilen stå, siger han og tilføjer:

- Det kan også være, at du har mulighed for at tage en hjemmearbejdsdag. Det kan være en fordel, for så slipper man for at skulle ud på de snefyldte veje på en af årets store rejsedage, hvor mange danskere påbegynder vinterferie.

Powered by Labrador CMS