Advarsel: Det må du aldrig gøre med trailer

Kobler du traileren bag på bilen, så skal du kende disse regler - ellers kan det både blive dyrt og farligt.

Udgivet Opdateret

Hvert forår valfarter haveejere på genbrugsstationen i takt med klargøringen af haven. Men inden du kører afsted med alt for meget læs på traileren, så er der nogle regler, du skal kende.

For det er bestemt ikke ligegyldigt hvor meget du dynger op i traileren.

Det kan nemlig både blive dyrt og farligt, hvis du ikke ved, hvor meget dit haveaffald vejer. Derfor kommer Rådet for Sikker Trafik og FDM nu med gode råd til at undgå overlæs på traileren.

– Det kan være farligt at køre med overlæs på traileren, for det kan gøre køretøjet ustabilt, så man risikerer at miste herredømmet. I Rådet for Sikker Trafik får vi ofte spørgsmål om reglerne for at køre med trailer, da de kan være svære at navigere i. I mange tilfælde bliver folk overraskede over, hvor lidt godset på traileren fylder, når vægtgrænsen er nået. Et godt råd er at køre to gange i stedet for at tage chancen med overlæs, siger Jeppe Gudmandsen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Undgå overlæs

Inden du kører afsted med bil og trailer, er det vigtigt at være sikker på, at køretøjet overholder reglerne, og at du må køre vogntoget lovligt med dit kørekort.

Hvis du overtræder reglerne, kan det blive både farligt og dyrt. Derfor er det en gode ide at bruge lidt tid på at sætte dig ind i reglerne, inden du læsser traileren.

– Man behøver ikke have været på mange genbrugsstationer eller byggemarkeder for at se, at hverken fantasien eller optimismen fejler noget, når traileren læsses, så man kan undgå at køre to gange. Men mange undervurderer ganske enkelt vægten af det gods, der læsses på, og så er det, at det bliver farligt. Traileren kommer nemlig nemt i slinger, især ved overlæs, og hvis man ikke har fordelt vægten korrekt. Det gælder også hvis man kører med campingvogn. Det kan derfor nemt ende fatalt, hvis man ikke har styr på, hvor tungt læs man kører med, siger chefinstruktør i køreteknik på FDM Sjællandsringen, Søren Holten Jacobsen.

Du kan i galleriet her over artiklen se hvor dyrt det kan blive hvis du læsser traileren mere, end du må.

Powered by Labrador CMS