Ældre ægtepar fanget i bil på skinnerne – og toget er på vej mod dem

Et ældre ægtepar blev tirsdag fanget på togskinnerne. Mellem bommene og med toget på vej mod dem.

Et norsk ægtepar er fanget på skinnerne mellem bommene. Imens nærmer toget sig. Foto: Elinilda Gliemann.
Et norsk ægtepar er fanget på skinnerne mellem bommene. Imens nærmer toget sig. Foto: Elinilda Gliemann.
Udgivet Opdateret

Tirsdag aften fik Elenilda Gliemann fra Tønder sig en noget anderledes tur hjem fra sit job som SOSU-assistent.

Da hun omkring klokken 23.30 tirsdag aften nærmer sig den ene af byens to jernbanestationer, den på Strucks Alle/Vestergade, mødes hun af et noget aparte syn.

På skinnerne, mellem de to bomme, der netop er gået ned, holder en bil på tværs.

– Jeg tænker: Hvad er det for noget, siger Elenilda Gliemann til Newsbreak.dk.

På samme tid bliver hun overhalet af en mand på cykel. Han stiller cyklen og løber ud på skinnerne for at hjælpe personerne i bilen. Et ældre norsk ægtepar, skal det senere vise sig.

Manden bliver i bilen

Imens stiger kvinden ud af bilen, men manden bliver af uransagelig årsager siddende, mens toget nærmer sig.

Bilen kører lidt frem og tilbage, samtidig med den snarrådige cyklist forsøger at skubbe på og til sidst holder bilen så langs med skinnerne.

På billederne kan man se, hvordan bilen forinden holder på tværs af skinnerne, og også, hvordan redningsmanden, efter at have hjulpet med at få bilen vendt, forsøger at gøre opmærksom på sig selv og bilen over for togføreren.

– Manden forsøger at stoppe toget ved at bevæge sig – han var nærmest som en flagermus, fortæller Elenilda.

I baggrunden kan man se hans cykel.

– Han havde heldigvis hvidt tøj på, siger Elenilda og hentyder til den baskende mand, der på den måde blev fanget i toget projektører. Og dermed fik det stoppet.

Da man får kontakt med togføreren forsøger parret at overbevise ham om, at han godt kan snige toget forbi, selv om bilen holder der. Det nægter han dog af “sikkerhedsmæssige årsager”.

Hvad der senere skete, kan Elinilda ikke fortælle, da der ikke skete mere og hun ikke fik brug for sine evner som SOSU-assistent til at hjælpe eventuelle tilskadekomne.

Arriva har noteret episoden

Da situtationen blev afhjulpet på stedet,  blev der ikke tilkaldt noget politi.

– Vi har ikke noteret mandens eller ægteparrets navn, harr kommunikationschef hos Arriva, Morten Nissum Larsen, udtalt til jv.dk.

– Vi ved det ikke. Det kan være, at de er blevet forvirret, eller at de har forsøgt at vende, og så er blevet fanget mellem bommene. Men det er ren spekulation, siger Morten Nissum Larsen.

Episoden blev klokken 23.50 indberettet til togselskabets sikkerhedsansvarlig, der noterede sagen som en “nærvedspåkørsel”.

En helt

Elinilda Gliemanns mand, Morten Gliemann, er ikke i tvivl om, at manden, der steg af cyklen og ud på skinnerne, er en helt.

Elinilda overhører manden sige “Syria” og “Asylum” og går derfor ud fra, at han kommer fra et af Sønderjyllands Asylcentre.

– Det vil være dejligt med en positiv af Tønder, siger Morten Gliemann og hentyder ikke kun til Tønder-sagen men også lokal ballade omkring asylcentrene.

Ifølge Morten Gliemann vil Arriva gerne i kontakt med manden, der hjalp med at stoppe toget og give ham en belønning for indsatsen.

Det vil Newsbreak.dk gerne være behjælpelig med. Kender du manden på billederne, vil vi på redaktionen gerne høre fra dig.

Du kan skrive på redaktion@newsbreak.dk.

 

Powered by Labrador CMS