Afbrændingsforbuddet er ikke totalt i visse kommuner

Har du styr på, hvordan forbuddet er i din kommune?

Savner du duften af dem her?
Udgivet Opdateret

Hvis ikke du har levet under en sten den seneste måned, er du nok helt med på, at der er indført afbrændingsforbud over hele Danmark. Men betyder sådan et forbud, at du hverken må grille med kul eller gas, og er reglerne ens, om du er i din egen have eller ude i naturen?

Stiften.dk har samlet svar sammen på de spørgsmål for de østjyske kommuner, og bor man i Aarhus, Skanderborg, Odder, Favrskov, Norddjurs eller Syddjurs er der gode nyheder til dem, der brænder efter at grille pølser, før himlen åbner sig i et forventet skybrud.

Ifølge Stiften.dk er det nemlig tilladt at grille hjemme med både gas- og kuglegrill, hvis man vel at mærke griller med forsigtighed. Derudover gælder der nogle særlige regler, hvis man bruger kul eller på anden måde ild til at grille med.

– Hvis man bruger kul, skal man gøre det i en lukket grill med låg, og man skal fyre op i sine kul nede i grillen i stedet for en grillstarter, siger Niels Henrik Nielsen, beredskabsinspektør hos Beredskab og Sikkerhed, der dækker kommunerne Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers, til Stiften.dk. 

Du kan på Stiften.dk også læse om de kommuner, der tillader visse former for brug af grill ude i naturen, og hvilke kommuner der har nedlagt strengt forbud mod det, så længe afbrændingsforbuddet gælder.

Powered by Labrador CMS