Afdød legende hyldes af premiereministeren

Toronto Maple Leafs ishockey ikonet George Amstrong er gået bort

Udgivet Opdateret

Den canadiske ishockey legende George Armstrong er gået bort 90 år gammel. Hans død blev annonceret via et opslag på Twitter søndag den 24. januar af Toronto Maple Leaf, hvor han har plads i alles hjerter. Det skriver blandt mange andre ESPA.

Se opslaget lidt længere ned i artiklen.

George Armstrong spillede for Toronto Maple Leaf i hele 21 sæsoner, heraf 12 som kaptajn, og leverede hele 296 mål og dertil 417 assists fordelt på 1.188 kampe for klubben. Kronen – eller kronerne – på værket var hele fire Stanley Cup trofæer.

Efter at være stoppet som aktiv fortsatte han, efter en afstikker til Quebec Nordiques, som assisterende manager og senere ambassadør for klubben, som han trofast tjente i samlet 75 år.

I Hall of Fame

Tilbage i 1975 blev han optaget i ishockeyens Hall of Fame ligesom han også opnåede den store ære, at trøje nummer 10, som var hans, ikke længere benyttes af holdet. Den kan kun sidde på den nu afdøde legende.

“Toronto Maple Leafs er i sorg over George Armstrongs død – et medlem af vores Maple Leafs-familie gennem 75 år,” skriver Toronto Mapåle Leafs i opslaget på Twitter, der også indeholder et foto af legenden.

Også den canadiske premiereminister Justin Trudeau har været på Twitter med en hyldest til George Armstrong.

George Armstrong efterlader sig sin hustru Betty samt parrets børn og børnebørn.

Powered by Labrador CMS