Afsløring i ubådssagen: Henrettelses-videoer og 14 knivstik

Tirsdag kom en række nye makabre oplysninger frem i drabssagen mod Peter Madsen.

Udgivet Opdateret

Det er stadig ikke lykkedes at finde frem til den svenske journalist Kim Walls dødsårsag.

Det oplyser specialanklager Jakob Buch-Jepsen tirsdag i et retsmøde i ubådssagen.

Her er Peter Madsen sigtet for at have slået den svenske journalist ihjel under en sejltur på ubåden UC3 Nautilus, ligesom han sigtes for at have parteret liget og smidt det i vandet.

Peter Madsen erkender, at han har smidt liget i vandet, men resten nægter han.

Ved tirsdagens retsmøde har en dommer forlænget varetægtsfængslingen af Peter Madsen frem til den 31. oktober.

Afsløring af knivstik og henrettelsesvideoer

Jakob Buch-Jepsen fortalte tirsdag i retten, at der er konstateret adskillige knivstik i Kim Walls skridt og i brystet. Der er blevet fundet 14 stik i underlivet.

Disse er påført “omkring dødens indtræden eller kort tid efter”. Det kan ikke konkretiseres nærmere. Hoved, ben og arme er tilsyneladende blevet savet af, oplyste Jakob Buch-Jepsen.

Han tilføjede, at man på en harddisk, der formentlig tilhører Peter Madsen, er blevet fundet videoer med henrettelser af kvinder ved hængning og ved afbrænding.

– Det er ikke videoer, der er produceret af Peter Madsen. Der er meget alvorlige videoer med henrettelser af kvinder. Det er ægte videoer, der er optaget i udlandet, sagde Jacob Buch-Jepsen ved et interview til den samlede presse foran retsbygningen umiddelbart efter retsmødet.

Jacob Buch-Jepsen mener, at de nye oplysninger styrker sagen mod Peter Madsen.

– Mistankegrundlaget mod Peter Madsen er styrket i forhold til sidst. Der er sket betragtelig styrkelse, udtalte han til pressen.

Forsvarer: Bestyrker ikke mistanke

Den sigtede Peter Madsen hævder, at andre personer har haft adgang til den harddisk, hvor videoerne er blevet fundet. Blandt andet har en praktikant haft adgang til både harddisken og Madsens computer.

– Jeg vil gerne lige præcisere, at den computer som er i politiets varetægt og de ting, som er blevet fjernet fra rum-laboratoriet, ikke er mine. Vi har blandt andet haft en praktikant boende, sagde Peter Madsen ifølge Ekstra Bladet via en videoforbindelse fra sin celle ved retsmødet.

Forsvarer Betina Hald Engmark mener ikke, at der er en bestyrket mistanke mod hendes klient. Hun mener fortsat, at han skal løslades.

Hun hæfter sig ved, at der i obduktionsrapporten er et blåt mærke på Kim Walls bagdel.

Det indikerer, at der kan være sket en ulykke: Altså at Wall er død som følge af at være blevet ramt i hovedet af en ubådsluge og et efterfølgende fald, sådan som Peter Madsen har forklaret.

Peter Madsen og Kim Wall sejlede ud om aftenen 10. august på ubåden “UC3 Nautilus”. Ubåden blev fundet 11. august, og kort tid efter sank den. Dagen efter blev Peter Madsen varetægtsfængslet ved et lukket grundlovsforhør.

Eftersøgning fortsætter

Drabschef ved Københavns Politi Jens Møller Jensen oplyser tirsdag, at politiet fortsat har masser af efterforskningsarbejde at lave i sagen. Ikke mindst fortsætter eftersøgningen efter de manglende ligdele.

Overblik over sagen

Anklagemyndigheden fremlægger tirsdag nye beviser i sagen, hvor Peter Madsen er sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig.

Få her et overblik over den usædvanlige sag.

  • Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.
  • Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.
  • Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land
  • Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank. Han bliver taget til søforhør. Peter Madsen bliver anholdt 11.36 og efterfølgende sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.
  • Lørdag 12. august bliver Peter Madsen fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre. Dommeren beslutter at varetægtsfængsle ham foreløbig frem til 5. september for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.
  • Natten til søndag får man ubåden bragt på land.
  • Søndag 13. august starter undersøgelserne af ubåden. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Eftersøgningen af den forsvundne Kim Wall fortsætter, og politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.
  • Mandag 21. august ophæves dele af dørlukningen fra grundlovsforhøret 12. august. Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt. Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben. Identiteten kan ikke umiddelbart fastslås.
  • Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”.
  • Onsdag 23. august kort efter klokken syv meddeler politiet, at dna-profilen på liget matcher Kim Wall.
  • Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.
  • Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig behandling af lig. Han nægter sig skyldig.
  • Onsdag 30. august stadfæster landsretten byrettens kendelser om lukkede døre.
  • I den forbindelse oplyser landsretten, at Peter Madsen allerede inden grundlovsforhøret havde fortalt politiet, at Kim Wall var død i en ulykke.
  • Altså en ny forklaring i forhold til den politiet havde meldt ud om, hvor Kim Wall skulle være blevet sat i land.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.

– Vi fortsætter lidt endnu. Den næste uge gennemfører vi eftersøgninger i Køge Bugt, siger Jens Møller Jensen i et interview med TV2 News.

Powered by Labrador CMS