Afsløring: Peter Madsen sigtet for overraskende forhold

I anklageskriftet mod Peter Madsen er spritnye oplysninger dukket op, der afslører, at han var dybt hensynsløs i sin sejlads - med Kim Wall om bord.

Udgivet Opdateret

Ubådssagen har givetvis kostet den svenske journalist Kim Wall livet, men ifølge anklageskriftet, som Newsbreak.dk har fået tildelt aktindsigt i, mener Anklagemyndigheden, at det kunne være endt med enten at koste yderligere menneskeliv – eller i hvert fald alvorlig tilskadekomst.

Helt ny er nemlig informationen om, at ubådsbyggeren i forbindelse med sejladsen, som Kim Wall deltog i, inden hun blev dræbt, parteret og smidt over bord, bragte en lang række menneskers liv i fare. Det mener i hvert fald politi og anklager.

Ubåden Nautilus lå ved 20.20-tiden 10. august 2017 præcis i krydstogtskibet Aida Bellas kurs mellem Københavns Havn og Middelgrundsfortet. Det betød, at det gigantiske skib akut måtte ændre kurs for ikke at støde sammen med ubåden.

I anklageskriftet fremgår det, at Nautilus vejer 33 tons, og det derfor var at tolke som nærliggende fare for andres liv eller førlighed. Peter Madsens sejlads var så grov en overtrædelse af “godt sømandsskab under skærpende omstændigheder”, at det kunne have medført alvorlig skade på andre skibe, står det.

En passager ombord på Aida Bella tog et billede og video af Nautilus, da den sejlede nær krydstogskibet.

Billedet her er taget af Frank Junge, der var ombord på Aida Bella, da Nautilus sejlede tæt forbi. Det er et af de sidste billeder af ubåden. Foto: Scanpix
Billedet her er taget af Frank Junge, der var ombord på Aida Bella, da Nautilus sejlede tæt forbi. Det er et af de sidste billeder af ubåden. Foto: Scanpix

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fortsatte hasarderet

Politiet mener, at Kim Wall er blevet mishandlet og dræbt på et tidspunkt mellem klokken 22 den 10. august og klokken 10 den 11. august, hvorfor den ovenstående katastrofale sejlads fra ubådsbyggeren er foregået, mens Wall endnu var i live.

Efter episoden med Aida Bella, der kan transportere hele 2050 passagerer, sejlede UC3 Nautilus sydpå gennem Drogden – en gravet rende – og her var det igen ved at gå galt omkring midnatstide. Sølle 30 meter foran lastskibet Ternvag krydsede Nautilus pludselig førstnævntes rute, mener specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

Denne gang blev det vurderet, at der især var nærliggende fare for kollision og for mandskabet på Ternvags liv og førlighed. Det er uvist, om Kim Wall på dette tidspunkt er i live.

En del af tiltalen går også på, at Peter Madsen ifølge politiets oplysninger forsætligt forårsagede Nautilus’ forlis. Politiet mener, det skete ved at åbne afblæsningsventiler, fjerne splitterne til disses betjeningshåndtag, blokere døre og tårnluge og samtidig positionere el-fremdivningsmotors hastighedsregulator med fuld kraft.

Powered by Labrador CMS