AGF-boss: Det handler om at overleve i Superligaen

Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

En ydmyg tilgang hos AGF er nødvendig i Superligaen, mener Lars Fournais, bestyrelsesformand i Aarhus Elite.

AGF er lykkedes med at rykke op i Alka Superligaen, og i den kommende sæson handler det udelukkende om at etablere sig i Danmarks bedste fodboldrække.

Det mener Lars Fournais, bestyrelsesformand i Aarhus Elite, som er selskabet bag AGF. Han erkender, at det kræver forstærkninger af den nuværende trup.

– Der er ingen tvivl om, at vi skal supplere truppen. Det er et arbejde, som Morten Wieghorst og Jens Andersson (træner og sportschef, red.) er i fuld gang med.

– Det bliver en kombination af at bruge de dygtige spillere, vi allerede har og så få tilført noget mere, som kan give os yderligere styrke. Fordi det skal der altså til for at klare sig i Superligaen.

– Og jeg siger med vilje klare sig i Superligaen. Du hører mig ikke sige, at vi i år et skal kæmpe med om de bedste placeringer. Det er vi alt for langt væk fra, siger Fournais.

– Det handler om at være meget ydmyge i forhold til denne her oprykning og sikre, at den næste sæson handler om at blive hængende i Superligaen.

– Vi skal overleve, og så må vi bygge på derfra, så vi over nogle år stille og roligt kan bevæge os opad i tabellen. Først og fremmest skal vi sikre, at vi ikke rykker ud igen, siger han.

Der er penge til nye spillere

I mange år har Aarhus Elite kæmpet med en dårlig økonomi, men der er penge til nye spillere med kvalitet.

– Man kan sjældent få alt, hvad man ønsker sig i livet. Men vi har stillet en budgetramme til rådighed, som jeg tror, vi kan komme langt for, lyder det fra formanden.

En ændret og mere ansvarlig økonomisk kurs skal bære klubben fremad.

– Vi er i gang med en meget stor transformation af hele AGF. Og det er den transformation, vi skal fortsætte med. Det har betydet radikale ændringer over hele linjen – både omkring det sportslige og administrative i Aarhus Elite og AGF.

– Vi har nået et første vigtigt delmål – nemlig at rykke op. Nu skal vi fortsætte denne rejse og følge den plan, vi har lagt. Det betyder blandt andet, at vi skal have styrket superligaholdet yderligere.

– Vi tror ikke, at den trup, vi har i dag, nødvendigvis er stærk nok til at kunne klare sig i Superligaen. Så det skal vi have gjort noget ved, understreger Fournais.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS