Akut asfaltreparation spærrer Lillebæltsbroen for trafik

Broen slår slet og ret revner.

Udgivet Opdateret

Den Ny Lillbæltsbro slår revner, og det betyder, at broen i et vist omfang bliver spærret for trafik, så skaderne kan blive udbedret. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Da der samtidig er planlagt renovering af Den Gamle Lillebæltsbro til maj, der vil lukke broen helt, er det nødvendigt at få overstået arbejdet på Den Ny Lillebæltsbro hurtigst muligt. Det betyder, at reperationsarbejdet starter fredag aften, 20. april. arbejdet forventes at tage to til tre uger. Der vil blive arbejdet på broen i døgndrift og i weekender og på helligdage.

Arbejdet betyder, at nødsporet og den tunge vognbane i retning mod Jylland blivers pærret for trafik fra 20. april, og indtil arbejdet er afsluttet. I løbet af aftenen og natten i perioden vil bilister derudover opleve, at der kun et én vognbane farbar.

Flere broer skal have en hånd

Arbejdet med Den Ny og Den Gamle Lillebæltsbro er en del af et større projekt, man fra Vejdirektoratets side arbejder med i 2018. Otte af landets broer skal således have udbedret skader i løbet af året, det samme skal to tunneler.

– Velfungerende broer spiller en vigtig rolle, både når mange danskeres hverdag skal hænge sammen, og når erhvervslivets gods skal transporteres effektivt fra A til B, har  drifts- og anlægsdirektør i Vejdirektoratet, Michael Kirkfeldt, tidligere sagt i en pressemeddelelse.

Bruger man en af de nævnte broer og tunneler, kan man med fordel orientere sig om, hvornår de bliver ramt af arbejdet, eksempelvis på Trafikinfo.dk.

Man kan i galleriet se, hvilke broer og tunneler, der er omfattet af de mange projekter i løbet af 2018.

Powered by Labrador CMS