Aldrig set før: “Kul” chokerede politiet

En politiaktion har afsløret kriminelles helt nye arbejdsmetoder

Billedet viser ægte trækul. Det, politiet beslaglagde, var noget helt andet. Genrefoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det lignede kul i form og farve, men sandheden om de poser med sort indhold, spansk og portugisisk politi beslaglagde i en fælles aktion var, at der var tale om kokain.

The Guardian skriver, at politiet i alt beslaglagde 860 kilo sort kokain, der på rigtig mange måder slet, slet ikke lignede det, det var.

Dermed mener politiet at have sprængt en narkoring, der i et ukendt tidsrum har importeret kokain til Europa under dække af noget ganske andet.

Sagen undersøgt

The Guardian skriver, at politiet kom på sporet af sagen for over et år siden, i starten af 2020, da man opdagede, at et firma, via forskellige andre firmaer, importerede varer, der ikke stemte overens med det, virksomhederne foretog udadtil.

Man fandt ud af, at firmaet havde forbindelse til en mand, der i forvejen var dømt for narkokriminalitet, og man begyndte nu at overvåge nøje.

Det førte til en havn, hvor de portugisiske myndigheder fandt en masse kul, der viste sig ikke at være kul.

Det lugtede af kul

Spansk Politi oplyser, at kokainen var blevet underkastet en kemisk proces, der gjorde, at det ikke længere lugtede, som kokain, samtidig med at det lugtede og lignede kul.

Ifølge politiet har det gjort, at kokainen var virkelig svær at spore, og fordi det ikke lugtede som ventet, kunne narkohunde heller ikke finde det, som de ellers kan.

Da myndighederne undersøgte to containere, der så ud til at indeholde kul, fandt man 30 poser med kokain gemt blandt 1364 poser med ægte kul.

På vej til Spanien

Containerne var, ifølge The Guardian, på vej fra Portugal til Spanien, hvor det ifølge politiet var meningen at skille kokain fra kul. Så langt nåede forsendelsen altså ikke.

Politiet slog til, da to lastbiler, med hver sin container, ankom til et industriområde i Spanien. Her beslaglagde man de 862 kilo kokain.

– Aktionen har ikke kun ført til anholdelsen af en kendt narkosmugler, skriver politiet i en pressemeddelelse.

– Det har også afsløret en hidtil ukendt arbejdsmetode, skriver politiet.

Powered by Labrador CMS